După Google, UE investighează afacerile Huawei şi ZTE

european commissionUniunea Europeană a anunţat miercuri că deschide o investigaţie antidumping referitoare la importurile de echipamente de telecomunicaţii mobile din China, relatează AFP, potrivit ZF.ro.

Comisia Europeană a luat astăzi o decizie de principiu pentru deschiderea unei investigaţii privind practicile comerciale ale Chinei în domeniul echipamentelor de telecomunicaţii mobile“, se arată într-un comunicat al comisarului pentru comerţ Karel De Gucht.

Decizia de principiu înseamnă că ancheta oficială nu va fi lansată imediat, pentru a permite negocierile în vederea găsirii unei soluţii amiabile cu autorităţile chineze, a explicat De Gucht. El a arătat că exporturile chineze de astfel de echipamente pe piaţa europeană sunt de circa un miliard de euro. Comisia nu a precizat care sunt companiile vizate, dar cei mai mari furnizori chinezi de echipamente de reţele care operează pe piaţa europeană sunt Huawei şi ZTE. Executivul UE a decis să deschidă ancheta din proprie iniţiativă şi nu în urma unor reclamaţii ale unor companii europene, cum se întâmplă în general.

Sursa: ZF.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.