Economia mondială a înregistrat în 2017 cea mai rapidă creștere din ultimii șase ani

Economia mondială a înregistrat anul acesta cea mai rapidă creștere din ultimii șase ani, potrivit unui studiu al OECD.

(OECD) a menținut prognoza pentru acest an la 3,5% – cel mai rapid ritm de creștere din 2011 – și a îmbunătățit ușor estimările privind evoluția economiei mondiale 2018, de la 3,6% la 3,7%.

“Încă nu a fost asigurată o creștere solidă și susținută a economiei mondiale. Redresarea investițiilor și comerțul rămân mai slabe decât este necesar pentru a susține o creștere productivă, iar majorarea salariilor este dezamăgitoare”, se arată în raportul privind perspectivele economiei mondiale, publicat miercuri de OECD.

Zona euro va înregistra o expansiune de 2,1% anul acesta (față de 1,8% previzionată în iunie), în timp ce prognoza pentru SUA a fost menținută la 2,1%.

Creșterea economiilor majore ale piețelor emergente s-a îmbunătățit în general, ajutată de revenirea producătorilor de mărfuri și de investițiile în infrastructura publică din China, deși creșterea economică rămâne subminată în mai multe economii exportatoare de petrol. Creșterea economică în China este revizuită în sus până la 6,8% în 2017 și 6,6% moderată în 2018, deoarece măsurile de stimulare ușoară și eforturile continuă să stabilizeze datoria corporativă și să reechilibreze economia.

În Regatul Unit, încetinirea creșterii identificate anterior va continua până în 2018, în timp ce incertitudinea rămâne asupra rezultatului negocierilor în legătură cu decizia de a părăsi Uniunea Europeană.

Economia Germaniei va crește cu 2,2% în 2017 și 2,1% în 2018, a Franței cu 1,7% în 2017 și 1,6% cu 2018, în timp ce Italia va înregistra o rată de creștere de 1,4% în acest an și o rată de 1,2% în 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.