Economist american: Romania poate atrage investitori, dar nu este de ajuns doar statutul de membru UE

Joseph Quinlan fordham.eduRomania poate atrage investitori, dar trebuie sa ia masuri de incurajare a proiectelor de investitii, nefiind de ajuns doar statutul de membru al UE, a declarat vineri, la o conferinta a Camerei de Comert Americana in Romania (AmCham), economistul american in relatii transatlantice Joseph Quinlan, transmite Mediafax.

“Cu cat vor mai stranse relatiile dintre Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana, cu atat este mai bine pentru toata lumea, pentru consumatori, pentru companii, pentru angajati. Pentru mine viitorul apartine UE, nu tarilor din BRIC. Romania a crescut probabil mai repede decat Brazilia si as pune mai multi bani aici decat in India, pentru ca in India este o lipsa de trasparenta si sunt foarte saraci, disperat de saraci. Tarile mici pot trage multi dolari de la multinationale, vezi cazul Mercedez sau Google, care au venit in Romania”, a spus Quinlan.

El a aratat ca atragerea de investitori straini depinde doar de Romania, respectiv de masurile luate de autoritati pentru incurajarea investitiilor.

“Daca gasesc climatul corect, investitorii vor veni, dar este greu. Nu este de ajuns doar sa fiti parte din Uniunea Europeana, trebuie sa faceti mai multe. Cred ca pozitia strategica va fi un factor care va atrage investitorii, dar viitorul este in mainile voastre, nu este nici la Bruxelles, nici la Washington, nici la Beijing, este chiar aici, depinde de voi sa creati climatul corect”, a afirmat economistul american.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: www.fordham.edu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.