Cutremurul care ne va scutura portofelele

de Dan Carbunaru

Dan CarbunaruCutremurul de la Galati nu are inca o explicatie. Specialistii nu stiu ce se intampla, dar efectele le resimt locuitorii din acea zona. La Bucuresti, noi unde seismice se isca din birourile politicienilor, cu epicentrul la DNA.

Cine si cum va opri rostogolirea Romaniei? Cat de jos putem cobora? In ochii partenerilor Occidentali, dar mai ales in ochii nostri?

Pentru cei care vad in certurile dintre politicieni o noua ocazie de a-si imparti acuze, merita spus ca efectele le vom resimti curand. Dosarul Schengen ramane sub lacat. Tocmai am oferit o noua ocazie celor ingrijorati de situatia Justitiei sa arate cu degetul spre Romania.

Miza poate fi legata de imaginea noastra de tara, de credibilitatea sustinerii cauzei nationale, de Fondurile europene alocate Romaniei.

Dupa ce USL parea ca paraie sub greutatea intereselor divergente ale partenerilor principali, acum Pactul de coabitare intre Presedinte si Premier e pus la grea incercare.

Stabilitatea politica, pana de curand unul dintre putinele atuuri ale tarii noastre, e zdruncinata din temelii. Cu investitii straine in scadere, cu o rata de absorbtie de 21 la suta dupa aproape sapte ani de la aderarea la UE, cu o rata de incasare la bugetul de stat suferinda, cineva va trebui sa plateasca, totusi.

Pregatiti-va portofelele, urmeaza si plata pentru acest spectacol.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.