Cine e Bruxelles-ul asta?

“Prea ne speriem de Bruxelles, cine e Bruxelles-ul asta?”. Cuvintele ii apartin vicepresedintelui Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Florin Iordache. Si sintetizeaza de minune atitudinea pe care oficialii romani au avut-o fata de ingrijorarile UE, ale cancelariilor Occidentale. Dl Iordache stie, teoretic, cine e Bruxelles-ul asta, judecand dupa blogg-ul sau, unde troneaza la loc de cinste Uniunea Europeana, cu link-uri spre Parlamentul European, Comisia Europeana, Consiliul UE si Curtea de Justitie a CE.

“Ii cer comisarului Reding sa ne trateze ca tara europeana, nu cu raspunsuri pe Twitter”, tuna europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, in ziua in care Barroso soma Guvernul Ponta sa trimita mai repede la CCR listele electorale cerute.

Tara stenogramelor transmite, prin liderii ei, care vorbesc in numele a peste 8 milioane de cetateni romani, ca Europa ar trebui “sa ia o pauza”, “sa ne mai slabeasca”. Va puteti imagina ce ar putea insemna asta? Presedintele CE avertiza in ultima scrisoare asupra consecintelor economice alew actualei crize politice, dar mai ales asupra faptului ca urmatorul raport pe justitie va avea in vedere ce se intampla in aceste zile. Amenintare sau nu, aceasta zicere pune sub semnul intrebarii pozitia Romaniei in UE, dar si perspectivele aderarii la Schengen.

Are cineva interes sa scoata Romania de pe tabla de joc a valorilor Occidentale? Dupa atatea avertismente explicite, putem exclude ignoranta.

Atunci, care sa fie explicatia acestor atitudini? Este adevarat, Traian Basescu a jucat cartea europeana in timpul Referendumului de demitere a sa-partea a doua. Lideri importanti europeni au sprijinit acest mesaj, poate neintentionand sa il sprijine direct pe acesta. Respectarea valorilor UE, cu sau fara Basescu la Cotroceni, trebuie sa fie OBLIGATORIE pentru orice Guvern. Consecintele unei altfel de decizii ar putea fi dezastruoase inclusiv pentru cei peste 8 milioane de romani in numele carora actioneaza acum USL.

Emisarul special american care ajunge azi la Bucuresti este o dovada ca si in SUA au ajuns ingrijorarile. Prezenta generalului Wesley Clark, apropiat al administratiei democrate din SUA, ca si consilier al lui Victor Ponta, are o anumita semnificatie, insa ramane de vazut de ce a simtit Departamentul de Stat nevoia de a-l trimite la Bucuresti pe Philip Gordon, asistentul pe probleme europene si eurasiatice al lui Hillary Clinton.

Revenind la Cine e Bruxelles-ul asta. Este capitala administratiei Europene. Este simbolul UE si al valorilor Occidentale si Nordice, inclusiv NATO. Este locul din care vin decizii pe care Romania nu le poate ignora, dupa ce a semnat Tratatul de Aderare la UE si mai apoi Tratatul Lisabona, cel mai recent document fundamental al Uniunii din care SI NOI FACEM PARTE.

Share daca ti-a placut articolul:

4 Responses to Cine e Bruxelles-ul asta?

 1. paul 13/08/2012 at 16:22

  Prietene, esti varza.
  Traiesti intr-o realitate paralela, si nu te condamn.
  Si eu as vrea sa traiesc intr-una in care marinarul grobian si cu dispret fata de popor nu s-a nascut…
  Statul de drept… bleeah
  Independenta justitiei… imi vine sa vars

  Reply
 2. Dan Carbunaru 13/08/2012 at 17:27

  respect dreptul dvs la opinie, multumesc pentru comentariu

  Reply
 3. Yanni 14/08/2012 at 13:21

  UESSR, lasati propaganda neocoloniala pentru prosti. UE a fost cea mai mare teapa , proiectul lui Hitler implementat de niste mutanti, Barroso,un comunist sadea, Merkel , o fosta agenta STASI din DDR…la brutarie cu UE si toti escrocii care mimeaza orgasmul fericirii

  Reply
 4. Alexandra 15/08/2012 at 11:00

  Nu-mi vine sa cred ca inca romanii nu s-au trezit la realitate. A fost frumos, desigur, sa circule in UE cu buletinul. Dar, ca intotdeauna, uitam ca a fi parte dintr-o uniune politico-economica inseamna nu numai drepturi, ci si responsabilitati SI OBLIGATII.
  E frumos sa tinem cu unii sau cu altii, fara sa ne dam seama ca acum suntem si cetateni europeni cu acte in regula si ca mai presus de toate (adica de politicieni) trebuie respectata democratia, trebuie respectata justitia, trebuie respectata legea. E greu cu un popor care e obisnuit sa incalce legea, de la banala amenda pentru depasirea vitezei, si sa nu aiba nici macar un dram de respect pentru justitie; ce sa mai spun de democratie.
  Un referendum ar trebui facut, referendum daca vrem democratie sau totalitarism. Ca sa stim o data pentru totdeauna cei care vor democratie incotro ne facem bagajele. PUNCT.
  Cat despre autorul comentariului de mai sus, mi-e rusine ca traiesc in aceeasi tara cu tine…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *