Calatorind pe Calea Europeana. Pe teava carutei UE

Dezbaterea Uniunea Europeana la Rascruce, organizata miercuri, 19 septemrbie, de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, a fost una vie, utila si interesanta. Desi au lipsit multi dintre actorii cheie ai scenei noastre, interventiile sefului Reprezentantei, Nicolae Idu, ale lui Leonard Orban sau ale lui Iulian Fota au facut un pic de lumina in bezna asternuta peste Romania ultimelor luni.

Bajbaim in continuare pe drumul spre Europa. O injuram, o criticam, vorbim de multe ori fara sa avem toate informatiile sau buna credinta obligatorie. Iar publicul resimte impactul. A scazut la jumatate procentul romanilor care mai au incredere in proiectul European. Si asta tocmai cand UE se pregateste sa demareze cu o noua viteza. Ramasi de caruta Europei, aproape ca vom cadea din ea. Ati mers vreodata pe teava carutei, la tara? Cei care au mers stiu ca este distractiv, mai ales daca esti copil, dar dureros si riscant.  Plus ca taranul care tine haturile si biciul te poate taxa ca te tii agatat. Urci sau cobori, zice vizitiul cu biciul amenintator…

Acum, cand dl Ponta il roaga pe dl Basescu sa puna Romaniei o vorba buna la dna Merkel, Premierul da o noua dovada ca vrea sa dreaga busuiocul pe ruta Bucuresti-Berlin.  Intalnirile cu Barroso tind spre normalizarea relatiilor cu UE. Raman cele subrezite in marile cancelarii Occidentale. Coborati la prima sau avansati? Asta e intrebarea pe care am starnit-o in UE. In rest, numai de bine.

Dan Carbunaru

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *