Ministrul Educaţiei vrea mai multe locuri în liceele pedagogice

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că de anul viitor vor fi mai multe locuri la liceele pedagogice, pentru a se acoperi nevoile existente de grădiniţe şi creşe.

img_0402“Avem nevoie de politici publice integrate pentru educaţie. (…) Se lucrează la prioritizarea investiţiilor şi identificarea sumelor necesare pentru a avea şcoli acolo unde avem copii. La anul vom avea mai multe locuri la liceele pedagogice pentru a acoperi nevoile existente de grădiniţe şi creşe“, a declarat ministrul Remus Pricopie.

Acesta a participat recent la conferinţa “Societate Civilă: Tendinţe în lucrul alături de copii şi tineri”, conform unui comunicat al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile remis presei.

Ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, a afirmat la aceeaşi conferinţă că educaţia este unul dintre domeniile cheie în dezvoltarea societăţii româneşti. “Protejarea drepturilor omului şi promovarea democraţiei includ combaterea discursului discriminator. Dreptul la liberă exprimare nu presupune posibilitatea de a discrimina prin prisma mesajelor adresate”, a spus Westberg.

O atenţie deosebită a fost acordată metodelor inovative de combatere a discursului instigator la ură. Printre subiectele abordate pe parcursul conferinţei s-au regăsit şi participarea activă a tinerilor, drepturile omului, democraţia şi interculturalitatea, siguranţa online a copiilor şi tinerilor.

Conferinţa a mai fost dedicată experimentării metodelor de educaţie nonformală, prin care organizaţiile pot sprijini apărarea drepturilor omului şi combaterea discursului instigator la ură.

În cadrul acestui eveniment, educaţia şi lucrul alături de copii şi tineri au fost dezbătute la Bucureşti de peste 100 de practicieni din domeniu. Reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din România şi alte ţări europene, bloggeri, academicieni, jurnalişti, alături de reprezentanţi ai Consiliului Europei s-au întâlnit în zilele de 14 şi 15 octombrie, în cadrul conferinţei “Societate Civilă: Tendinţe în lucrul alături de copii şi tineri”. Evenimentul a fost organizat prin programul de finanţare Fondul ONG în România.

Sursa: Comunicat de presa

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.