Efectele crizei financiare: Căsătorii de formă pentru un job

Numărul căsătoriilor de formă a crescut în Brazilia vertiginos în ultima vreme. În special europenii oferă bani pentru a obţine, prin căsătorie, mai lesne un drept de şedere şi de muncă în statul latino-american, cu o economie înfloritoare, scrie portalul de știri money.ro.

Multă vreme Brazilia fusese considerată drept ţară în curs de dezvoltare. Acum a ajuns în situaţia de a oferi chiar sprijin statelor puternic industrializate din Europa, în efortul acestora de depăşire a crizei economice şi financiare, arată Deutsche Welle, potrivit sursei citate.

În Brazilia, rata şomajului e de sub 6 % Potrivit Oficiului UE de Statistică, Eurostat, peste 25 de milioane de europeni sunt şomeri.

Totuşi, pe cale legală, se obţine foarte greu dreptul de şedere şi de muncă în Brazilia. Aceasta din cauza birocraţiei excesive. Iată de ce mulţi caută o altă cale, ocolind aceste formalităţi de lungă durată – căsătoria. Tot mai mulţi europeni sunt dispuşi să plătească pentru încheierea unei căsătorii de formă.

Mai multe informații aici.

Sursa: Money.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.