Efectele crizei: Ford are mari probleme in Europa si se asteapta la o pierdere anuala de un miliard de dolari

In prima jumatate din 2012, Ford a avut profit de 2,4 miliarde dolari pe plan mondial, insa Europa este una dintre regiunile cu mari probleme fiindca pierderile acumulate au depasit jumatate de miliard de dolari si lucrurile nu se opresc aici. In conditiile in care vanzarile de masini noi au scazut cu peste 10% pe continent, Ford estimeaza pierdere de un miliard de dolari in intreg anul.

Europa este importanta pentru Ford fiindca a adus 30% din vanzarile facute pe plan mondial anul trecut, iar grupul are cinci uzine in Occident si este prezenta si in Romania si Turcia.

In aceste conditii, desi lucrurile merg bine in SUA si pe plan mondial compania are profit de 2,4 miliarde dolari, pe “batranul continent” situatia nu e buna fiindca vanzarile au scazut cu 12%, iar pierderile au trecut de 550 milioane dolari in prima jumatate a anului.

Ford a facut profit pe plan european doar in doi dintre ultimii opt ani,  iar pentru 2012 estimase in urma cu cateva luni pierderi de 600 milioane dolari, pentru ca acum sa schimbe estimarile la un miliard de dolari.

Ford caracterizeaza situatia din Europa ca fiind “nefavorabila” si vorbeste de gravitatea mediului economic si de provocarile ce stau in calea companiei. Oficialii Ford declarau recent ca “nu pot exclude” inchiderea unei uzine, insa in raportul financiar limbajul folosit este mai diplomatic, vorbindu-se de “evaluarea tuturor segmentelor de business pentru rezolvarea provocarilor pe termen scurt”. Cei de la Ford spun ca este prematur ca planurile sa fie dezvaluite inca.

Sursa: 0-100.hotnews.ro
Foto:  avtozane.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *