Efectele crizei în Grecia: ţara a trecut de la cea mai redusă rată a sinuciderilor la 22%

Un bărbat şi mama lui s-au aruncat de la etajul cinci al clădirii în care locuiau, pentru că nu mai aveau bani să trăiască. Tragedia s-a petrecut joi, la Atena, scrie Adevarul în ediţia electronică.

Cu o seară înainte, Antonis Perris – care era muzician – a lăsat un bilet de adio, scrie publicaţia Kathimerini. “Deşi am vândut tot ce aveam, nu mai avem bani să ne cumpărăm mâncare” – a scris el.

Sinuciderea celor doi vine după ce, la începutul lunii trecute, un pensionar s-a împuşcat în cap, în centrul Atenei, ca să nu fie determinat să caute mâncare prin gunoaie.

Sinuciderile din lipsa resurselor reprezintă o tendinţă care se conturează în întreaga ţară . Greutăţile financiare extreme, şomajul ridicat şi lipsa de perspective au făcut ca rata sinuciderilor să crească la 22% între 2009 and 2011, potrivit agenţiei elene AMNA.

Grecia avea una dintre cele mai reduse rate a sinuciderilor din lume înainte de începerea crizei.

“Cadrul social din Grecia a devenit patogen. Avem un mediu social morbid, iar unul dintre simptomele sale este sinuciderea”, a declarat pentru CNN un oficial al organizaţiei Klimaka, care oferă consiliere sinucigaşilor.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: nifraz.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *