Egbert Holthuis (Comisia Europeana), despre abandonul şcolar: Tinerii se întreabă de ce să mai studieze dacă oricum nu pot obţine un job

studentiRomânia este una dintre ţările care cheltuie cel mai puţin pentru politici sociale iar acest lucru trebuie analizat, a declarat, şeful Departamentului Europa 2020 – Politici sociale din cadrul Comisiei  Europene, Egbert Holthuis. Declaratia a fost facuta in cadrul dezabaterii la “Criza economica si modelul social european”, organizata de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti.

“România este una dintre ţările care cheltuie cel mai puţin pentru politici sociale şi acest fapt trebuie analizat. Nu e vorba doar despre nivelul cheltuielilor, ci şi despre felul în care sunt folosiţi aceşti bani, mai ales pentru reducerea sărăciei. Dacă te gândeşti că vrei să cheltuieşti puţin, cum poţi să combaţi sărăcia?” s-a intrebat retoric Holthuis.

El a adaugat ca unul dintre motivele pentru care abandonul şcolar este foarte mare şi din cauza lipsei locurilor de munca. In opinia sa, tinerii se intreaba “de ce să mai studiezi dacă nu poţi să obţii un job oricum? Această strategie în combaterea abandonului şcolar este deosebit de importantă”, a adaugat Holthuis.

Tot el este de părere că investiţiile timpurii sunt cea mai bună soluţie de a evita şi combate sărăcia şi că CE este interesată de măsurile ce vor fi luate de Guvernul român, în special măsurile ce vizează reducerea sărăciei, dar şi de politici active pentru crearea locurilor de muncă şi combaterea abandonului şcolar.

 

Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.