Elveţia elimină taxele scăzute pentru multinaţionale, la presiunile UE

euro moneyElveţia este pe cale să cedeze presiunilor UE privind sistemul de taxe favorabil companiilor cu activităţi în străinătate, care a atras numeroase multinaţionale în ţară, guvernul urmând să prezinte un proiect prin care va elimina rata diferenţiată de impozitare pentru profiturile internaţionale, potrivit Gandul.info.

Potrivit sistemului actual, profiturile realizate în străinătate de companii cu sediul în Elveţia sunt taxate la o rată mai redusă faţă de câştigurile înregistrate pe piaţa internă, transmite Financial Times, preluat de CNBC.

UE, cea mai mare piaţă de export pentru Elveţia, consideră că această diferenţiere este echivalentă cu ajutorul de stat ilegal. Comisia Europeană a cerut Elveţiei să prezinte un proiect de reformă până la sfârşitul lunii iunie, pentru a evita sancţiuni.

Pentru a preveni plecarea în masă a multinaţionalelor, comisia recomandă cantoanelor elveţiene care operează cu o taxă ridicată pe profit să o reducă, iar guvernul federal să găsească alte forme de scutiri de taxe, asemenea celor utilizate în Marea Britanie sau Luxemburg.

De asemenea, grupul de lucru recomandă taxarea sumelor generate din drepturi de proprietate intelectuală la o rată mai redusă faţă de alte tipuri de câştig.

 

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.