Emil Boc: Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Cătălin Predoiu, premier interimar

“Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului”, a anuntat luni dimineata premierul Emil Boc, adaugand ca a luat aceasta hotarare in incercarea de a “detensiona situatia sociala” si pentru a nu influenta “stabilitatea economica a tarii”. “Am luat decizii foarte grele, cu gandul la viitorul Romaniei, nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit. Fac apel la maturitatea clasei politice sa treaca rapid prin Parlament un nou Guvern”, a mai spus premierul demisionar, adaugand ca “Pentru 2012, atat CE, cat si FMI apreciaza ca Romania va avea o crestere economica peste cea din Zona Euro.”

Principalele declaraţii ale lui Emil Boc, potrivit HotNews.ro:

– Am luat aceasta decizie pentru ca nu ma agat de putere. Trebuie sa putem castiga impreuna cu romanii in urma eforturilor foarte grele.

– Am luat decizii foarte grele, cu gandul la viitorul Romaniei, nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit.

– Fac apel la maturitatea clasei politice sa treaca rapid prin Parlament un nou Guvern.

– Vreau sa le multumesc romanilor pentru ca au fost aceia care cu adevarat au salvat Romania, economia si tara, de la colapsul economic. Sunt dintre dumneavostra, ma intorc intre dumneavostra. In criza politica iei decizii mai degraba cu capul si nu cu inima.Stiu ca medicamentul pe care l-am dat a avut adesea un gust amar.

– Romanii au fost aceia care cu adevarat au salvat Romania. Politicienii si-au facut doar datoria, romanii au salvat Romania de la haos.

– Noi am fost aceia care am facut curatenie, am facut ordine in finantele tarii, am insanatosit Romania.

– Apreciez eforturile facute de partenerii din coalitie pentru ca Romania sa reuseasca, sacrificand voturi si ii asigur ca efortul va fi rasplatit.

– Cred ca acest Guvern si-a facut datoria si cred ca este momentul sa lasam locul unui nou Guvern care sa culeaga roadele muncii noastre si sa fie mai popular, pentru ca nu mai are de luat decizii atat de grele.

– Astazi Romania este credibila si stabila din punct de vedere economic.

UPDATE:  Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, dupa demisia lui Emil Boc de la conducerea Guvernului, decretul de numire a lui Catalin Predoiu, ministru al Justitiei, in functia de premier interimar. Predoiu urmeaza sa indeplineasca atributiile primului ministru pana la formarea noului Guvern, anunta Administratia Prezidentiala.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  comunicatemedia.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *