Emmanuel Macron afirmă că Donald Trump s-ar putea răzgândi în privința Acordului de la Paris: Mi-a spus că va încerca să găsească o soluție

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a exprimat speranța că omologul său american, Donald Trump, va reveni asupra deciziei sale de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, infomează Agerpres.

Foto: Facebook/ Donald Trump

Trump “mi-a spus că va încerca să găsească o soluție lunile viitoare”, a precizat Macron, citat de publicația franceză Le Journal Dimanche, preluat de Reuters.

Am discutat în detaliu despre ce l-ar putea face să revină în Acordul de la Paris“, a completat liderul de la Palatul Elysee.

Președintele Statelor Unite a decis retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice la începutul lunii iunie, invocând faptul că mari poluatori ai lumii precum China sau India sunt tratați uc îngăduință, în detrimentul industriei americane.

Emmanuel Macron și Donald Trump s-au revăzut în această săptămână în Paris, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Cu acestă ocazie, liderul de la Casa Albă a afirmat că “s-ar putea întâmpla ceva în legătură cu acordul de la Paris”.

Acordul semnat în 2015 de aproapte 200 de state consfințește angajamentul pe care statele semnatare și l-au lua de a limita încălzirea globală la mai puțin de două grade Celsius, până în 2100, cu precădere prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și alte emisii cu efect de seră.a

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.