Emmanuel Macron, prima convorbire cu Vladimir Putin. Ce a discutat noul președinte francez cu omologul de la Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin și noul său omolog francez Emmanuel Macron au avut joi prima convorbire telefonică, convenind ”să dezvolte relațiile în mod tradițional amicale” dintre cele două țări, a comunicat Kremlinul, potrivit AFP.

FOTO: Emmanuel Macron/ Facebook

Cei doi președinți sunt de acord ”să colaboreze în chestiuni de actualitate internaționale și regionale, inclusiv în lupta împotriva terorismului”, relatează Agerpres.

”Vladimir Putin l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru învestirea în funcție și pentru formarea noului guvern”, adaugă comunicatul.

Aceeași sursă menționează că ”părțile și-au exprimat voința de a dezvolta relațiile ruso-franceze în mod tradițional amicale în domeniile politic, economic și cultura”.

Totodată, ”au subliniat importanța continuării cooperării în cadrul formatului Normandia (Franța, Rusia, Germania, Ucraina — n.r.) vizând găsirea unei soluții la criza din Ucraina, pe baza acordurilor de la Minsk”.

Foto: Kremlin.ru

Cei doi președinți au discutat și despre posibilitatea unei viitoare întâlniri, se mai spune în comunicatul Kremlinului, fără alte precizări, încheie sursa citată.

Cei doi lideri vor urma să se intersecteze la summitul G20 din luna iulie, din Germania.

Prima convorbire telefonică dintre Emmanuel Macron și Vladimir Putin are loc la câteva zile după ce Macron a fost învestit oficial în funcția de președinte al Franței, dar și în contextul în care mass-media a relatat că atacul cibernetic asupra email-urilor de campanie ale lui Emmanuel Macron ar fi avut în spate grupuri de interese apropiate de Rusia. Mai mult, în timpul campaniei electorale din Franța, Vladimir Putin a primit-o la Moscova pe Marine Le Pen, contracandidata lui Emmanuel Macron.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *