EUobserver: Nu e nimeni vinovat pentru problemele Europei? Alegeţi un român!

“Afurisiţii ăştia de români şi bulgari. Pe cale să ne invadeze ţările, abuzează de sistemele noastre de asistenţă socială, ne fură locurile de muncă, probabil maşinile şi portofelele”, aşa începe o analiză publicată vineri de EUobserver, preluata de Gandul.info.

People on the MoveNiciun politician german sau britanic nu va afirma atât răspicat cele de mai sus, dar aceasta este ideea, afirmă EUobserver.

În continuare, publicaţia noteză ironic – “Se ridică restricţiile de pe piaţa muncii anul viitor? Fir-ar să fie!” – citând Daily Mail care, în baza datelor furnizate de Scotland Yard, a scris că unul din trei români din Londra este un deţinut hoţ sau violator.

Adevărata întrebare pe care o pune EUobserver este ce legătură are libertatea de a munci în Marea Britanie cu prinderea infractorilor? Şi de ce delegă conservatorii britanici partidului UKIP anti-imigraţie acest subiect? Închid politicienii britanici în mod serios ochii la ideea că, genetic, românii sunt mai predispuşi infracţionalităţii decât alte naţiuni? Deja, ei se joacă cu ideea de a restricţiona accesul la servicii sanitare, beneficii sociale şi locuri de muncă pentru români. “Şi care este următorul pas: indicatoare în magazine pe care să scrie: ‘Românii nu au voie’?”, se întreabă EUobserver.

Mai multe informatii despre analiza EUObserver, aici.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *