Arhiepiscopul Ciprului vrea să reprezinte acţionarii Bank of Cyprus pentru a face “ordine” în bancă

bank_of_cyprusLiderul Bisericii Ortodoxe din Cipru, arhiepiscopul Chrysostomos, a declarat că este tentat să ceară tuturor acţionarilor Bank of Cyprus să-l numească drept reprezentant la adunarea generală a acţionarilor, pentru a pune “în ordine lucrurile” din bancă, scrie publicaţia Cyprus Mail, potrivit Gandul.info.

Cipru a fost nevoit să închidă a doua mare bancă a ţării, Cyprus Popular Bank, şi să restructureze cea mai mare instituţie de credit, Bank of Cyprus, inclusiv printr-o recapitalizare cu fonduri din conturile deponenţilor, pentru a obţine un pachet de ajutor financiar de la statele zonei euro şi FMI.

 Principala problemă a arhiepscopului pare să fie legată de implicarea băncii centrale a Ciprului la Bank of Cyprus, situaţie pe care o consideră inacceptabilă.

“Nu se poate ca o autoritate de reglementare, cum este banca centrală, să decidă ce se va întâmpla la Bank of Cyprus. (…) Sunt tentat să cer tuturor acţionarilor să mă nominalizeze ca reprezentant, astfel încât să-mi fac apariţia la adunarea generală a acţionarilor pentru a pune lucrurile în ordine”, a declarat Chrysostomos pentru postul public de televiziune.

Totodată, arhiepiscopul a avertizat, fără să dezvăluie nume, că anumite persoane încearcă să preia controlul Bank of Cyprus.

Sursa: Gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.