Eurodeputata olandeza: Decizia guvernului de a mentine restrictiile pentru lucratorii romani si bulgari este stupida economic

Decizia guvernului olandez de a mentine pentru inca doi ani restrictiile impuse lucratorilor romani si bulgari pe piata muncii din Olanda este una nefericita si stupida economic, a declarat marti, pentru Agerpres, conform EurActiv.ro eurodeputata olandeza Sophia in’t Veld (grupul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE), vicepresedinte al Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne a PE.

”Avem nevoie de forta de munca. Oricum restrictiile vor fi automat eliminate la finalul lui 2013. Tot ceea ce a decis guvernul Olandei in aceasta privinta este rau pentru economie, pentru relatiile noastre cu cele doua tari (Romania si Bulgaria) si pentru Uniunea Europeana in general. Chiar daca angajatorii si IMM-urile olandeze cer guvernului sa isi schimbe pozitia, acesta este extrem de incapatanat, sub presiunea populistilor. Cred ca, in cele din urma, poporul olandez va intelege ca toti avem de castigat de pe urma unei piete deschise a fortei de munca si a unei piete interne puternice a UE, pentru ca nu ne aflam in competitie intre noi (statele membre ale UE), ci noi, Uniunea Europeana, suntem in competitie cu restul lumii”, a spus eurodeputata olandeza, potrivit Agerpres.

Pe 31 decembrie 2011, expira cea de-a doua perioada tranzitorie in care, conform Protocolului la Acordul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE, statele membre anterior anului 2007 pot restrictiona accesul pe piata muncii pentru cetatenii celor doua tari.

Sursa articol: EurActiv

Sursa foto: 123rf.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *