Eurodeputata Renate Weber (PNL, ALDE): “Libertatea muncii va fi, in sfarsit, si pentru noi, egala cu a celorlalti cetateni UE!”

Eurodeputatul Renate Weber (PNL, ALDE) critica Comisia Europeana “care ar fi trebuit sa faca mai mult pentru a dispersa viziunea nationalista care acum face viata dificila pentru multi romani si bulgari care locuiesc in alte tari UE“. Intr-un comunicat remis redactiei, Weber arata ca, este posibil ca Romania sa nu intre in spatiul Schengen in 2014, insa ca libertatea muncii este un drept garantat pentru toti cetatenii UE.
renate weberTara mea, Romania, posibil sa nu intre in Schengen in 2014, din cauza unor jocuri politice, insa libertatea muncii va fi, in sfarsit, si pentru noi, egala cu cea a tuturor celorlalti cetateni ai UE!
 Si voi lupta cu toata puterea mea ca lucrurile sa ramana asa!” a declarat eurodeputata Renate Weber (PNL, ALDE), in cadrul unei dezbateri in plenul Parlamentului European privind “Mobilitatea cetatenilor UE si sistemele de protectie sociala ale statelor membre”, in prezenta comisarului pentru ocuparea fortei de munca, Laszlo Andor.

Vreau sa folosesc timpul care mi-a fost alocat in dezbaterea de astazi pentru a exprima trei sentimente: apreciere, furie si dezamagire” – a spus Weber, purtatoare de cuvant a grupului ALDE in materie de libertati civile, justitie si afaceri interne.

Apreciez sprijinul constant pe care acest Parlament l-a aratat libertatii de miscare si apreciez in mod deosebit sprijinul constant pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.
Stim cu totii ca din punct de vedere tehnic cele doua tari merita, deja de ani de zile, sa fie in interiorul zonei Schengen, dar a fost o tema de campanie electorala prea buna pentru nu fi folosita.

 Sunt furioasa pe toti politicienii europeni si partidele si guvernele care, abuzand de sentimentul natural de teama al cetatenilor lor, nascut din cauza crizei financiare, au vorbit despre cum romanii si bulgarii s-ar pregati sa navaleasca in numar mare in 2014, pentru a fura locuri de munca si pentru a abuza de sistemul de protectie sociala din tara-gazda. Ce minciuna sfruntata!

Cat priveste dezamagirea mea, aceasta este indreptata spre Comisie, care ar fi trebuit sa faca mai mult pentru a dispersa viziunea nationalista care acum face viata dificila pentru multi romani si bulgari care locuiesc in alte tari UE” a mai spus eurodeputata, in discursul sau din plen.

La iesirea din sala de plen, Renate Weber a adaugat ca, asa cum a subliniat si comisarul Andor la inceputul dezbaterii, studiile arata ca mobilitatea este un factor de dezvoltare a Uniunii si ca temerile privind abuzarea sistemelor de protectie sociala sunt nefondate: “Cel mai recent studiu plecand de la ipoteza bunastarii – magnet, cu accent pe mobilitatea in interiorul UE,  ajunge la concluzia ca nici un rezultat statistic nu dovedeste existenta unei astfel de atractii, motivate de beneficii sociale. De exemplu, in cazul Marii Britanii, “Evaluarea costurilor fiscale si a beneficiilor migratiei” arata ca cetatenii UE care provin din noile state membre sunt tineri, au un nivel de educatie ridicat si au apelat mult mai putin la sistemul de protectie sociala fata de cetatenii din tara gazda“.

Sursa: Comunicat de presa
Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Eurodeputata Renate Weber (PNL, ALDE): “Libertatea muncii va fi, in sfarsit, si pentru noi, egala cu a celorlalti cetateni UE!”

  1. Pingback: Comisar european, în PE: România trebuie să facă eforturi pentru creșterea absorbției fondurilor dedicate integrării romilor | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *