Eurodeputatul Carlos Coelho cere Comisiei să evalueze costurile Schengen. Există derapaje bugetare de 200 milioane €

Europarlamentarul Carlos Coelho a cerut comisarului european pentru Afaceri Interne,  Cecilia Malmstrom, să evalueze mecanismele deja existente înainte de a investi banii contribuabililor europeni în noile proiecte Schengen, potrivit unui comunicat al Partidului Popular European.

coelhoEurodeputatul portughez a menţionat în mod particular proiectul Frontiere Inteligente şi a reamintit că Sistemul Informatic Schengen II care urmează să devină operaţional din 9 aprilie, a suferit un derapaj bugetar de aproximativ 200 milioane €.

În calitatea sa de raportor al PE pentru Schengen, Coelho a participat la audierea „Schengen: situaţia actuală şi evoluţii viitoare” ce a avut loc ieri 21 martie a.c. la Parlamentul European.

Carlos Coelho a subliniat, de asemenea, ca gestionarea frontierea trebuie să garanteze noi posibilităţi pentru migrarea legală şi, în opinia sa, Consiliul ar trebui să încheie adoptarea sistemului european de azil, subliniind necesitatea de creare a unui mecanism european de evaluare Schengen adevărat.

Coelho a evidenţiat că 62% dintre cetăţenii UE consideră libertatea de circulaţie a fi rezultatul pozitiv al celor 50 ani de integrare europeană. El a concluzionat în discursul său că protecţia acestui drept ar trebui să fie un obiectiv comun pentru toate instituţiile europene şi autorităţile naţionale.

Discursul integral, disponibil aici.

Sursa: www.eppgroup.eu
Foto: europarl.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.