Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) de Ziua Internațională a Tineretului: ”Tinerii sunt resursa cea mai de preț a unei Europe sustenabile. Ei sunt liderii, medicii, profesorii și oamenii de afaceri de mâine”

Tinerii sunt resursa cea mai de preț a unei Europe sustenabile și, astfel, este important ca identificarea de oportunități pentru participarea deplină, eficientă și constructivă a tinerilor să fie o prioritate, consideră europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) în contextul în care astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Tineretului, desemnată de Organizația Națiunilor Unite pentru a recunoaște eforturile tinerilor din întreaga lume pentru consolidarea societății globale.

”În calitate de europarlamentar care face parte din generația tânără, am sprijinit și voi sprijini în continuare implicarea tinerilor în societate și în rezolvarea problemelor cu care se confruntă acestea. De aceea consider că este important să creăm oportunități pentru participarea deplină, eficientă și constructive a tinerilor, atât la nivel european cât și la nival național și local. Un exemplu în acest sens se referă la creșterea investițiilor în educație și crearea locurilor de muncă. În contextul „celei de-a patra revoluții industriale”, când economia digitală este în plină creștere, trebuie să ne concentrăm pe formarea de competențe pentru viitor, mai ales în sectoarele economice care pot asigura o creștere durabilă pentru Uniunea Europeană”, a scris Țapardel pe pagina sa de Facebook.

”Rămân la convingerea că tinerii sunt resursa cea mai de preț a unei Europe sustenabile – tinerii de astăzi sunt liderii, medicii, profesorii și oamenii de afaceri de mâine”, a conchis aceasta.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a aprobat, la 17 decembrie 1999, recomandarea făcută de către Conferința mondială a miniștrilor responsabili pentru Tineret (Lisabona, 8-12 august 1998) ca 12 august să fie declarată Ziua internațională a tineretului.

Ziua internațională a tineretului 2017 este dedicată sărbătoririi contribuției tinerilor la prevenirea și transformarea conflictelor, precum și la incluziune, justiție socială și pace durabilă.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.