Europarlamentarul Adrian Severin, audiat pentru mită: “Totul este o înscenare”

adrian-severin-Adrian Severin este audiat astăzi, la sediul DNA, în dosarul legat de scandalul mitei în Parlamentul European. El a declarat, înainte de a intra la audieri, că “totul este o înscenare”.

“Acuzaţiile de corupţie pot fi făcute la adresa oricui. Acest scandal este creat în contextul relaţiilor internaţionale. Sunt o problemă care vizează şi interesele României. Înscenarea este de pe plan extern. Lucrurile astea sunt cunoscute, este o înscenare pt oprirea unor demersuri de politică externe pe care le intreprindeam eu. În aceste condiţii, lucrurile trebuie să fie cercetate. Cealaltă nu e înscenare, dar nici o problemă de fond”, a spus Severin, citat de EVZ.ro.

“Astăzi am venit pentru scandalul legat de Sunday Times şi pot să vă spun că nu am depus niciun amendament, nu m-am angajat şi nu am făcut demersuri ca altcineva să schimbe legislaţia. Ce am făcut a fost să închei un contract de consultanţă. Lucrurile sunt clare şi fără dubii. Eu cred că orioce scandal îţi afectează imaginea, am o dificultate foarte mare să îmi exercit mandatul în condiţiile în care ştiu că incă nu există în spatele meu o ţară care să mă susţină”, declarat Adrian Severin.

În primăvara anului trecut, reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul Adrian Severin, în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi – un român, un sloven şi un austriac – să le plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine.Toţi trei deputaţi au acceptat, relata atunci AFP.

Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: “Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp”. La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru “servicii de consiliere”.

În 20 martie 2011, Parlamentul European (PE) a anunţat deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică The Sunday Times împotriva celor trei eurodeputaţi, iar conservatorul austriac Ernst Strasser şi fostul ministru sloven de Externe, Zoran Thaler, au demisionat, între timp fiind şi condamnaţi de justiţia din ţările lor.

Europarlamentarul român,Adrian Severin a refuzat să părăsească postul de la PE, deşi a fost exclus din grupul S&D

Sursa: EVZ.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.