Europarlamentar britanic: Roşia Montană, un exemplu pentru Europa

rosia montanaÎntr-un articol publicat pe blogul său, europarlamentarul britanic Struan Stevenson apreciază că Roşia Montană poate fi un exemplu pentru Europa. Struan Stevenson, care este şi preşedintele Grupului de lucru privind schimbările climatice, biodiversitatea și dezvoltare durabilă din cadrul Parlamentului European, publică, pe blogul său, o analiză referitoare la rolul mineritului, informează DCNews.ro.

Stevenson afirmă că, în goana după biocombustibil, omenirea este pe cale să provoace mai mult rău mediului încojurător decât să-l protejeze, prin defrişări masive menite să lase locul culturilor de soia sau porumb.

Eurodeputatul susţine că dezvoltarea economiilor europene trebuie să ţină cont de obiectivele privind biodiversitatea şi mediu ale UE. Struan Stevenson subliniază importanţa proiectelor miniere din Europa pentru atingerea acestor obiective.

În acest context, europarlamentarul vine cu un exemplu din România, proiectul de la Roşia Montană. ” Priviţi, spre exemplu, controversatul proiect de la mina de aur Roșia Montană din România, care ar putea crea peste 3.000 de locuri de muncă într-o zonă cu 80% șomaj. Au existat nenumărate proteste cu privire la o eventuală poluare, însă compania Roșia Montană Gold Corporation, dornică să înlăture temerile, a depus eforturi considerabile, investind sume consistente pentru a face din acest proiect unul care să nu afecteze mediul şi care respectă biodiversitatea,” scrie Stevenson.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: DCNews.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Europarlamentar britanic: Roşia Montană, un exemplu pentru Europa

 1. Calin 26/10/2013 at 16:16

  tara noastra poate sa creasca foarte mult pe baza mineritului, avem resurse, avem oameni cu experienta si in cazul Rosia Montana avem si investitori cu un proiect facut la cele mai stricte standarde de mediu, folosind cele mai noi tehnologii! hai sa profitam de avantajele pe care le avem!

  Reply
 2. flesh 29/10/2013 at 11:56

  “Călin”, numai aici nu scriseseşi propagandă pentru RMGC!
  Proiectul de exploatare al RMGC nu se află pe Calea Europeană.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.