Europarlamentarul Markus Ferber: Premierul României ar trebui să demisioneze după raportul pe justiţie. Este cel mai rău raport de la aderarea la UE

Liderul europarlamentarilor germani CSU-CDU, Markus Ferber, a declarat, pentru Adevărul, că raportul pe justiţie prezentat astăzi de Comisia Europeană este cel mai critic pe care l-a avut România de la aderarea sa la Uniunea Europeană şi apreciază că acest „dezastru” este responsabilitatea Guvernului social democrat de la Bucureşti.

Premierul României ar trebui să demisioneze pe loc. Acţiunile sale au şters tot ceea ce românii realizaseră în ultimii cinci ani, de la aderarea ţării lor la UE. Este cel mai rău raport de până acum. Pentru prima dată România va avea trei rapoarte de monitorizare anul acesta în loc de două iar şansele de aderare la Schengen sunt mici. Am văzut deci rezultatele dezastruoase ale Guvernului social liberal. Apreciez că din acest motiv este nevoie ca Traian Băsescu să rămână la putere pentru a asigura un echilibru politic astfel încât credibilitatea României să nu fie definitiv distrusă”, a declarat Ferber.

Reacţia sa vine după ce Comisia Europeană a publicat raportul pe cinci ani pe justiţie în privinţa României, evaluare puternic influenţată de evoluţiile politice şi legislative din ultimele trei săptămâni.

Markus Ferber este copreşedinte al delegaţiei Germaniei în Parlamentul European şi face parte din CSU-CDU, coaliţia politică a cancelarului german Angela Merkel, afiliată Partidului Popular European. Este europarlamentar de 18 ani, a fost implicat în procesul de aderare al României la UE, a avut poziţii dure legate de lipsa rezultatelor în lupta împotriva corupţiei din România.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  europarl.europa.eu

5 Responses to Europarlamentarul Markus Ferber: Premierul României ar trebui să demisioneze după raportul pe justiţie. Este cel mai rău raport de la aderarea la UE

 1. Nina Oltean 19/07/2012 at 10:54

  Eu nu cred ca “analiza” pe Justitie s-a facut pe ultimele doua luni. Este vorba de ultimii, cel putin-5 ani.

  Reply
 2. Calea Europeana 19/07/2012 at 10:57

  asa este, raportul acopera cinci ani. contine si multe referiri la ultimele zile, iar acestea au starnit si ingrijorarea liderilor europeni. cum ei nu intra pe FB, treaba diplomatiei romanesti va fi sa ii convinga. alaturi de cine sa faca asta diplomatii nostri?

  Reply
 3. Nina Oltean 19/07/2012 at 11:04

  Necazul este ca, Romania-prin reprezentantii sai, a avut vreme indelungata la dispozitie, ca sa demonstreze o Justitie curata. Alt necaz este ca, Comisia Europeana a cam inchis ochii la toate relele care s-au intimplat in tara noastra; s-au multumit sa monitorizeze si, la intervale lungi de timp, sa atentioneze. Pina acum, dupa parerea mea, nu au luat atitudine. Corect?

  Reply
 4. Calea Europeana 19/07/2012 at 11:17

  energiile acumulate in ultimii ani s-au declansat INSTANTANEU din cauza evolutiilor de pe scena politica. sigur nu e o coincidenta

  Reply
 5. Nina Oltean 19/07/2012 at 11:20

  Incerc sa gindesc limpede, atit; imi pasa de rosturile din Tara mea, imi pasa de oameni. De politica, sa n-aud.:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.