Cristian Preda cere in PE sa nu fie validat mandatul lui Silaghi

Cristian_PredaEuroparlamentarul Cristian Preda va cere in Parlamentul European ca mandatul de deputateuropean al liberalului Ovidiu Silaghi sa nu poata fi validat.

“Presedintele Traian Basescu a avizat urmarirea penala a lui Ovidiu Silaghi. Penelistii il desemnasera zilele trecute sa il inlocuiasca in PE pe unul dintre cei doi deputati demisionari (Busoi & Manescu). In treacat fie spus, locul ocupat de Manescu nu a fost inca vacantat: presedintele PE trebuie sa anunte demisia in sedinta publica si sa constate vacanta”, scrie Cristian Preda pe blogul personal, potrivit Ziare.com.

Acesta subliniaza ca in baza articolelor 3 si 4 din Regulamentul de procedura al Parlamentului European, va solicita ca mandatul lui Silaghi sa nu fie validat.

Acesta se intreaba, retoric, daca “un urmarit penal, care a demisionat din legislativul national, pentru a se ascunde catva timp sub imunitatea oferita de legislativul european, respecta reputatia Parlamentului de la Strasbourg”.

“Eu cred ca nu, fiindca PE are reputatia unui for integru. In niciun caz, PE nu e asociat public cu o vizuina pentru politicieni urmariti penal.” scrie Cristian Preda.

Surse: http://cristianpreda.ro/, Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.