Connect with us

Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D): „Trebuie să ne asigurăm că negocierile privind noul CFM nu vor favoriza conturarea unei Europe cu două viteze”

Published

on

Comisia Europeană a prezentat săptămâna trecută în plenul Parlamentului European noul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Această propunere vizează asigurarea unui buget pe termen lung, majorat la 1.135 de miliarde de euro și care conține, printre altele, diminuarea cu 7%, respectiv 5%, a alocărilor financiare pentru politica de coeziune și politica agricolă comună și majorarea fondurilor pentru migrație și apărare. Astfel, pe parcursul negocierilor pentru elaborarea unui nou CFM al UE, europarlamentarii vor trebui să-și concentreze eforturile în direcția menținerii unui echilibru bugetar, mai ales în privința fondurilor alocate pentru statele mai nou integrate, precum cele din Centrul și Estul Europei.

Astfel, în contextul dezbaterilor privind propunerea Comisiei Europene pentru perioada post Brexit, europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a exprimat poziția față de acest subiect.

„În primul rând, este important să înțelegem faptul că pe de o parte, executivul european sporește semnificativ bugetul UE, acesta fiind majorat la 1.135 de miliarde de euro comparativ cu cel precedent 2014-2021 de 980 de miliarde de euro. Este adevărat, avem nevoie de un buget mai mare și este de salutat faptul că UE își extinde resursele financiare cu scopul de a răspunde noilor provocări la nivelul european. Totodată, trebuie să ne asigurăm că statele mai nou integrate, precum cele din Centrul și Estul Europei, vor fi sprijinite să ajungă la același nivel de dezvoltare ca și cele din Vestul Europei, fără condiționalități și restricții suplimentare.” a punctat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Reducerea finanțării pentru politica de coeziune și cea agricolă

În ceea ce privește diminuarea cu 7%, respectiv 5%, a alocărilor financiare pentru politica de coeziune și pentru cea agricolă comună, europarlamentarul Claudia Țapardel a subliniat faptul că o Uniune Europeană funcțională nu poate exista fără o convergență a politicilor de dezvoltare economică și de recuperare a decalajului dintre Est și Vest.

„În calitate de reprezentant al României în Parlamentul European, încă de la începutul mandatului meu am militat pentru susținerea politicilor de coeziune, acestea reprezentând un element fundamental pentru supraviețuirea proiectului european. Euroaleșii trebuie să se asigure că reducerea acestor fonduri nu va afecta țările Europei Centrale și de Est.

În ceea ce privește Politica Agricolă Comună în viitorul Cadru Financiar Multianual post-2020, se estimează că în urma Brexitului, aceasta va pierde 2,7 miliarde de euro anual. Astfel, trebuie să avem grijă ca această pierdere să nu afecteze regiunile care încă recuperează decalaje economice. Prin urmare, România, împreună cu celelalte state membre din Estul Europei, va trebui să adopte toate măsurile de precauție în ceea ce privește apărarea subvențiilor alocate agriculturii.” a punctat europarlamentarul.

Totodată, eurodeputatul Claudia Țapardel a menționat faptul că elaborarea unui nou buget al Uniunii trebuie să țină cont și de obligațiile asumate în ceea ce privește statele membre din Centrul și Estul Europei.

„În calitate de membru al Comisiei pentru Transporturi, dar și de co-președinte al Intergrupului pentru Turism din Parlamentul European, sunt convinsă că este nevoie de susținerea proiectelor ce țin de dezvoltarea infrastructurii statelor membre din Europa Centrală și de Est, precum și de o linie directă de finanțare pentru turism la nivel european. Este important să alocăm fonduri și pentru migrație și apărare dar, în același timp, trebuie să prioritizăm nevoile tuturor statelor membre” a subliniat europarlamentarul.

Condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept de neacceptat

Corelarea respectării statului de drept de acordarea fondurilor europene este inadmisibilă în viziunea eurodeputatului Claudia Țapardel:

„Este esențial să elaborăm un instrument eficient și echitabil pentru combaterea derapajelor împotriva independenței justiției care se petrec în țări precum Ungaria și Polonia. Însă inovația propusă de către Comisie, acel mecanism de consolidare a legăturii dintre finanțarea UE şi statul de drept, este inacceptabilă. Am convingerea că acesta este un mecanism subiectiv, fără indicatori clari și bine definiți, care în viitor poate fi folosit ca pretext pentru a micșora fondurile direcționate către statele din Centrul și Estul Europei.” a adăugat eurodeputatul.

Mesaj către Președintele Klaus Iohannis:

Noul CFM al Uniunii este de o importanță crucială pentru viitorul UE, trasând astfel principalele linii de dezvoltare pentru următoarele generații. Luând în considerare aceste aspecte extrem de relevante ce țin de elaborarea bugetului, eurodeputatul Claudia Țapardel a menționat faptul că în asemenea circumstanțe șefii statelor membre a UE ar trebui să fie extrem de implicați în aceste dezbateri.

„Miercuri s-a dat startul unei noi runde de negocieri, aceasta fiind una dintre cele mai dificile negocieri la nivelul UE. În asemenea condiții, Președintele României ar trebui să adopte o poziție fermă și să nu se axeze pe o campanie electorală prezidențială prematură și inoportună. În calitatea sa de reprezentant al României în Consiliul European consider că șeful statului trebuie să se implice cu adevărat în acest proces de negociere al bugetului Uniunii și să se asigure că România nu va fi afectată de deciziile executivului european sau de viitoarele propuneri rezultate din negocierile purtate între diferitele state membre”  

În încheiere, eurodeputatul Claudia Țapardel subliniază că dacă ne dorim o Europă cu adevărat echitabilă, în care toți cetățenii au șanse egale, trebuie să găsim soluții pentru a compensa pierderea contribuției Marii Britanii la bugetul Uniunii fără a prejudicia eforturile de lungă durată de a asigura o dezvoltare armonioasă și echitabilă în interiorul Uniunii Europene.

„În calitate de membru substitut al Comisiei pentru Buget și membru al Comisiei pentru Afaceri Constituționale sunt convinsă că putem găsi soluții pentru a compensa pierderea contribuției Marii Britanii la bugetul Uniunii. Acesta este sigurul mod în care putem construi o Europă mai puternică și mai rezistentă la crize.” a conchis europarlamentarul Claudia Țapardel.

 

 

.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel: Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu cu care am colaborat și care mi-a fost mereu alături

Published

on

© Claudia Țapardel/ Facebook

Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu, prieteni, colegi, cât şi oameni cu care am colaborat și care mi-au fost mereu alături și m-au susținut în toată activitatea mea politică, a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel într-o postare pe Facebook.

Aceasta a ținut să le mulțumească celor prezenți pentru încrederea pe care i-au acordat-o pe ”parcursul întregului meu mandat și sper ca aceste zile petrecute în <<inima Europei>> să vă rămână în suflet”.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud. De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel salută proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene”, un demers muzical în șase capitale europene pentru promovarea președinției României la Consiliul UE

Published

on

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

Mandatul președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene este marcat în această perioadă printr-un număr de șase flash mob-uri ce au ca destinație aeroporturi sau gări principale din șase capitale UE și se desfășoară sub motto-ul ”România dă tonul Uniunii Europene”.

Proiectul, finanțat în majoritate de către Guvernul României, Ministerul Culturii și al Identității Naționale și, în parte, de către Asociația Philson Young, proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene” are ca misiune captarea atenției către România, prin cel mai inedit și modern mod: flash mob-ul.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, prin intermediul uneia dintre cele mai vechi și cunoscute forme de manifestare artistică – concertul de muzica clasică – proiectul conferă vizibilitate României în rândul cetățenilor europeni, prezenți la evenimentele din cadrul proiectului.

Programat să fie implementat în importante capitale europene, ”România dă tonul Uniunii Europene” a ales Orchestra Simfonică București pentru a organiza si realiza șase flash mob-uri având ca destinație aeroporturi sau gări principale precum: Madrid, Praga, Bratislava, Budapesta, Viena și Bruxelles. În programul artistic figurează lucrări muzicale celebre scrise de compozitori europeni și români.

În context, eurodeputatul Claudia Țapardel, co-președinte al Intergrupului pentru turism din Parlamentul European, a arătat că acest proiect este încă ”o dovadă a atașamentului României față de valorile europene, precum și a creativității artiștilor români”.

Mă bucură inițierea acestui proiect și desfășurarea lui în șase capitale europene, de la Madrid la Praga, Bratislava sau Budapesta, și de la Viena la Bruxelles. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un adevărat succes din punct de vedere al dosarelor finalizate, a fost și este un moment despre modul nostru de viață european. Am început această președinție printr-un mare concert la Ateneul Român, în prezența liderilor europeni, și încheiem simbolic, tot prin muzică și artă, acolo unde trebuie: în Europa și printre europeni”, a declarat Țapardel pentru CaleaEuropeană.ro.

”România dă tonul Uniunii Europene” readuce în atenţia publicului valorile fundamentale care au gravitat în conştiinţa generaţiilor anterioare şi care deși astăzi ar putea fi considerate desuete, folosirea muzicii ca mijloc de a dobândi cunoaştere asupra sinelui şi asupra lumii, pacifismul şi acceptarea diferenţelor ca paşi în dezvoltare și punerea în valoare a artiștilor români pot consolida cu succes relaţiile culturale. Prin implementarea mobilității artistice și aderarea la motto-ul romania2019.eu, coeziunea, putem promova imaginea românilor și a Romaniei și poziționarea ca un puternic factor cultural în UE.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Eurodeputatul Claudia Țapardel, mesaj privind campania electorală: „În loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi”

Published

on

Foto: Calea Europeană

În contextul în care în mai puțin de 10 zile vor avea loc alegerile euoropene, europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) explică mizele acestor alegeri pentru România și modul în care candidații români pentru europarlamentare ar fi trebuit să desfășoare campania electorală. Totodată, aceasta critică modul în care mesajele electorale nu și-au păstrat adevăratul scop, acela de a convinge cetățenii de a fi prezenți la urnele de vot în data de 26 mai. 

„Cu 10 zile înainte de votul foarte important din 26 mai, când românii îşi vor putea alege reprezentanţii în Parlamentul European, se observă o escaladare a violenţei verbale şi, pe alocuri, chiar a celei fizice, o radicalizare a mesajelor electorale cu accente de ură mai ales în mediul online. Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi, sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă”, a menționat Claudia Țapardel. 

În comunicatul remis Calea Europeană, deputatul european a menționat faptul că „lipsesc aproape în totalitate dezbaterile despre ce înseamnă Parlamentul European, importanţa sa printre instituţiile comunitare, rolul unui europarlamentar şi ce poate face acesta pentru ţara lui, dar şi obiectivele majore ale României în Uniunea Europeană. Dintr-o campanie electorală pentru europarlamentare nu pot lipsi astfel de teme de dezbatere, care să înlocuiască agenda politică internă marcată la nesfârşit de conflictele dintre putere şi opoziţie.”

Claudia Țapardel subliniază rolul importat pe care îl are România în alegerile pentru viitoarea legislatură a Parlamentului European „prin numărul mare de europarlamentari” „mizele sunt uriaşe”. Aşa cum s-a văzut în ultima perioadă, România este un pion important pe tabla de şah cu instituţii europene.”

România este o ţară profund europeană, cu un viitor pro-european, lucru dovedit în toţi aceşti ani de după aderare”, subliniază Claudia Țapardel.

Potrivit eurodeputatului socialist, obiectivul naţional strategic rămâne aderarea României la spaţiul Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele exercitării depline a dreptului de liberă circulaţie.

„Bătălia care se va da după europarlamentare va fi şi în această direcţie, precum şi în zona eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), un instrument discriminatoriu folosit împotriva României. Toate fac parte din strategia susţinută şi promovată de Guvern, prin care se doreşte eliminarea dublului standard care se aplică din păcate României. Ţara noastră este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi trebuie tratată ca atare, pe picior de egalitate cu celelalte state membre.”

În viziunea eurodeputatului, misiunea europarlamentarilor români este de a contribui masiv la îndeplinirea obiectivelor României, iar în acest sens „ar trebui să fie şi dezbaterea din campania electorală, să se renunţe la actualul mod de face campanie, pentru că românii sunt cei cu adevărat afectaţi de ura şi dezbinarea din politica românească.” 

Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă, vina principală pentru această stare de fapt fiind la opoziţie, în frunte cu preşedintele Românie.”

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
SCHENGEN11 hours ago

Raportul privind viitorul pieței unice prezentat liderilor UE cere stabilirea în 2024 a unui termen clar pentru intrarea României în Schengen pe cale terestră

CONSILIUL EUROPEAN11 hours ago

Raport revoluționar privind viitorul pieței unice: Enrico Letta le propune liderilor UE să integreze telecomunicațiile, energia și finanțele și propune cea de-a 5-a libertate a pieței unice, consacrată inovării

ROMÂNIA12 hours ago

Am discutat în Qatar despre investiții majore în infrastructură, energie, agricultură, anunță Marcel Ciolacu. Va fi creat un grup comun de lucru care să identifice proiecte concrete și de interes pentru ambele părți

COMISIA EUROPEANA12 hours ago

Ursula von der Leyen face apel la “trezirea Europei în materie de securitate și apărare” în fața regimurilor autoritare: Ameninţarea războiului nu este iminentă, dar nu este imposibilă

ROMÂNIA DIGITALĂ12 hours ago

ICI București a lansat NFT Museum în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest

INTERNAȚIONAL12 hours ago

Ministrul german de externe, vizită în Israel după atacul Iranului. Annalena Baerbock face apel la ”prudență și responsabilitate” pentru a preveni un scenariu imprevizibil

ROMÂNIA13 hours ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA14 hours ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

NATO15 hours ago

Instrument-prototip de evaluare a percepțiilor sociale privind reziliența societală dezvoltat de echipa de cercetători a Universității București, primit cu mare interes de Grupul de Protecție Civilă al NATO

ROMÂNIA15 hours ago

Colaborare Cluj – Eindhoven în domeniu inovării și IT. Primarul Emil Boc: Fiecare oraș dorește să își consolideze avantaje competitive. În cazul nostru, un avantaj de necontestat este reprezentat de universități

ROMÂNIA13 hours ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA14 hours ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA16 hours ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ2 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ2 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO6 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

NATO1 week ago

“România – NATO, 20 ani”. Premierul Marcel Ciolacu: Ancorată ireversibil în comunitatea euro-atlantică, România este o ancoră strategică a NATO pe flancul estic

Trending