Europarlamentarul Corina Crețu interpelează CE despre un nou site discriminatoriu la adresa imigranților

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte PSD, adresează o interpelare Comisiei Europene privind lansarea de către extrema dreaptă flamandă a unui site discriminatoriu la adresa imigranților și remarcă eșecul eforturilor de până acum de contracarare a ofensivei extremiste în UE.

”Site-ul partidului Vlaams Belang, inspirat de cel lansat de extremiștii olandezi, extinde și în Belgia practica denunțării imigranților, sub pretextul combaterii prezenței ilegale și a criminalității. Este un semnal de alarmă sever că instituțiile europene și forțele politice democratice sunt neputincioase în a apăra valorile ce stau la temelia Uniunii Europene în fața atacurilor extremei drepte”, a subliniat Corina Crețu în interpelarea adresată Comisiei Europene, potrivit unui comunicat de presă remis NewsIn.

”Sper că guvernul belgian va reacționa mult mai prompt și mai ferm decât cel olandez, care depinde de susținerea parlamentară a extremiștilor xenofobi. De asemenea, solicit Comisiei Europene să depună toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea Directivei 2004/38/CE privind dreptul la liberă circulație și ședere pe teritoriul statelor membre pentru cetățenii Uniunii și membrii familiilor acestora, precum și a Deciziei-cadru privind rasismul și xenofobia”, a subliniat Crețu în întrebarea cu solicitare de răspuns scris în regim de urgență, adresată Comisiei Europene.

Sursa: http://www.newsin.ro/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *