Europarlamentarul Petru Luhan cere interzicerea sucurilor carbogazoase în școli

luhanEuroparlamentarul PDL Petru Luhan cere Parlamentului European si Comisiei Europene sa fie interzisa comercializarea bauturilor carbogazoase in scoli si in apropierea locurilor de joaca pentru copii.

Petru Luhan a declarat că, “având în vedere consecințele grave asociate consumului de sucuri carbogazoase, acestea trebuie interzise în școli și în apropierea locurilor de joacă pentru copii“, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Europarlamentul a facut aceasta propunere, luni, intr-o adresare in plenul european reunit la Strasbourg. Petru Luhan a tras un semnal de alarma in privinta pericolului pe care il reprezinta consumul de bauturi carbogazoase, in special in randul copiilor.

Câteva din bolile cauzate de băuturile carbogazoase asupra organismului copiilor și al adulților sunt obezitatea, scăderea densității osoase, ce poate duce la osteoporoză, cariile dentare, posibile leziuni celulare, afecțiuni hepatice, etc.

În plus, Petru Luhan a făcut referire la un studiu intitulat “Northern Manhattan Study” (NOMAS), ce denotă clar că sucurile carbogazoase dietetice cresc riscul unui accident vascular cu până la 61%.

Eurodeputatul a solicitat Parlamentului European și Comisiei Europene să ia “măsuri urgente pentru protejarea sănătății minorilor din Uniunea Europeană, prin tratarea comercializării sucurilor carbogazoase într-un regim similar celui aplicat băuturilor alcoolice și țigărilor, precum și elaborarea de campanii de informare în școli.”

Sursa: Comunicat de presa

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *