Europarlamentarul PSD Corina Crețu: Evoluțiile economice pozitive încep să fie resimțite de către cetățenii români

corina-cretuRezultatele creșterii economice și măsurile luate de Guvern încep să aibă implicații directe pentru viața de zi cu zi a românilor, iar măsuri precum ieftinirea pâinii contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al românilor, apreciază europarlamentarul social-democrat Corina Crețu, într-un comunicat remis presei.

”Efectele creșterii economice încep să fie resimțite de către cetățenii români. Prognoza de creștere de peste 2% pentru anul acesta și măsurile luate de guvern aduc tot mai multe vești bune pentru români. Deciziile Executivului au avut implicații directe pentru viața de zi cu zi a oamenilor. Una dintre aceste măsuri este ieftinirea pâinii, ca urmare a reducerii TVA. Efectul a fost unul imediat asupra prețului, urmând ca pe viitor să fie redusă evaziunea din acest sector.

Totodată, multor români le-au crescut veniturile. Prin reîntregirea salariilor bugetarilor, creșterea salariului minim la 800 de lei și majorarea punctului de pensie cu 4 procente s-a făcut un prim pas pentru asigurarea unui nivel de trai decent. De asemenea, de la anul vor fi indexate din nou salariile și pensiile cu rata inflației. Deblocarea fondurilor europene a fost încă un succes al actualei guvernări. S-a obținut totodată încă un an pentru absorbția fondurilor aferente perioadei 2007-2013, ceea ce înseamnă un plus de aproximativ 2,2 miliarde euro pentru firmele din România. Numărul firmelor a cunoscut o creștere considerabilă, ajungând în 2013 la cifra de 714.000”, susține Corina Crețu.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.