Europarlamentarul Sabin Cutaş a criticat stigmatizarea romilor în UE

sabin cutasEuroparlamentarul Sabin Cutas a tras un semnal de alarma, in plenul Parlamentului European, cu privire la stigmatizarea populatiei de etnie roma in Uniunea Europeana.

El a semnalat totodată, potrivit unui comunicat remis redacției, că toți cetățenii Uniunii Europene au dreptul de a circula liber pe teritoriul acesteia. Eurodeputatul român a reamintit trecutul sumbru al Europei, exprimându-și speranța ca valorile Uniunii să primeze.

“Cazul Leonardei, o tânără oprită de forțele de poliţie în timpul unei excursii școlare pentru a fi repatriată către Kosovo, șochează în continuare opinia publică. În același timp, numeroși romi, mulți dintre ei cetățeni europeni, se confruntă cu practici discriminatorii şi cu standarde duble“, a declarat Sabin Cutaş.

Generațiile care au asistat la ororile secolului trecut au sperat ca stigmatizarea pe baze etnice să nu se repete pe continentul nostru. Iată însă că astăzi anumiți oameni politici, în goana după voturi, cer expulzarea populației rome. Este oare nevoie să reamintim că orice cetățean european are dreptul, garantat prin Tratat, de a circula oriunde dorește pe teritoriul Uniunii? A devenit oare libera circulație un drept doar pentru aceia dintre noi care dețin statutul de cetățean european de primă mână? Ar trebui să ne întrebăm încotro se îndreaptă o Europă care pare să fi uitat de valorile sale“, a conchis Sabin Cutaş.

Sursa: Comunicat de presa

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *