Europarlamentarul Sebastian Bodu a sesizat Poliţia Capitalei acuzând de omor din culpă Asociaţia “Caleidoscop”

bodu_vs_severinEuroparlamentarul PDL Sebastian Bodu anunţă că a sesizat Poliţia Capitalei şi ANSVSA, acuzând de omor din culpă Asociaţia “Caleidoscop”, care deţinea unul dintre câinii care l-au ucis pe un băieţel de 4 ani în zona Parcului Tei din Capitală.

“Am sesizat Poliţia Capitalei şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară pentru a încadra fapta Asociaţiei «Caleidoscop», reprezentată prin Carmen Secăreanu – Preşedinte, cu privire la infracţiunea de omor din culpă, conform art. 178 C. Pen., respectiv pentru contravenţia prevazută la art. 14 lit. a din Ordonanţa de urgenţa nr. 155/2001, cu modificările şi completările ulterioare privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, precizează Bodu într-un comunicat , potrivit Realitatea.net.

El menţionează că, potrivit art. 8 alin. 2 din ordonanţă, adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajament prin care adoptatorul se obligă să nu abandoneze câinele (în cazul în care nu îl mai doreşte, animalul trebuie predat Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân).

“Îmi exprim compasiunea faţă de familia copilului omorât într-un mod sălbatic şi sper ca răspunderea contravenţională, civilă şi penală, chiar dacă nu poate compensa pierderea unui suflet de om, să aducă cel puţin dreptatea pe care legea o poate face”, mai arată Bodu.

Sursa: Realitatea.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.