Europarlamentarul Tokes: Ne-am saturat ca Bucurestiul sa administreze Ardealul ca pe o colonie

tokes laszloEuroparlamentarul Laszlo Tokes a declarat ca ardelenii s-au saturat ca Bucurestiul sa administreze aceasta regiune “ca pe un soi de colonie”.

Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, sambata, la Baile Tusnad, ca impreuna cu Guvernul pe care il conduce sa construiasca “un sistem de cooperare nationala”, astfel incat sa ofere “protectorat” Transilvaniei, “asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud”, relateaza Ziare.com.

Europarlamentarul a fost deranjat de raspunsul premierului Victor Ponta, care a spus despre aceste declaratii ca “nu sunt doar insultatoare, ci chiar penale si ar fi trebuit sanctionate si de presedintele Traian Basescu daca Romania ar fi avut un presedinte”.

“Ponta ar trebui sa se intrebe mai degraba ce suveranitate mai are tara pe care o conduce, dupa ce a amanetat-o, practic, Fondului Monetar International.

Noi, ardelenii, ne-am saturat ca Bucurestiul sa administreze Ardealul ca pe un soi de colonie. Istoria ultimelor decenii a demonstrat – mai mult sau mai putin – ca, in mod succesiv, puterea de la Bucuresti este incapabila de o guvernare corespunzatoare, creand in general mai multe probleme Romaniei, decat solutii”, a spus Tokes, citat de Mediafax si preluat de sursa citata.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.