Europarlamentul Claudia Țapardel ( PSD, S&D), după discursul lui Jean-Claude Juncker privind Starea Uniunii: Anunțul privind aderarea României la Spațiul Schengen, unul de normalitate

Europarlamentarul român Claudia Țapardel (PSD, S&D) a salutat pragmatismul de care a dat dovadă președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul discursului său privind Starea Uniunii, în care a conturat un viitor bazat nu doar pe cooperare economică, ci și pe unitate și solidaritate, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Foto: Facebook/ Claudia Țapardel

“Această abordare este cu atât mai necesară cu cât Uninea Europeană s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de crize care uneori au ridicat semne puternice de întrebare cu privire la reziliența sa. Europa are acum nevoie mai mult ca oricând de o abordare pozitivă, care se concentrează pe aspecte sociale și care nu permite împărțirea statelor membre între câștigătoare și perdante ale procesului de globalizare și integrare“, a precizat aceasta.

Oficialul român din Parlamentul European a ținut să puncteze și invocarea României pe care a făcut-o Juncker în discursul său, subliniind necesitatea aderării statului român la spațiul Schengen.

„În calitate de reprezentant al României în PE, consider că afirmația Președintelui Comisiei Europene că țara noastră trebuie să facă parte din spațiul Schengen este una de normalitate. Totodată, aceasta demonstrează încă o dată că țara noastră îndeplinește toate criteriile pentru aderare și nu mai există nicio rezervă din partea instituțiilor și statelor europene”, a spus Țapardel.

„M-am simțit extrem de onorată de faptul că președintelui Juncker a făcut trimitere în discursul său către Anul European al Patrimoniului Cultural, o inițiativă în care m-am implicat alături de zeci de organizații din sectorul turismului și care are ca scop celebrarea culturii europene cu ajutorul Comisiei Europene. Sunt în asentimentul acestuia în ceea ce privește importanța consolidării identității europene, ca reper pentru obiectivele de dezvoltare a Uniunii Europene, și voi fi direct implicată în realizarea unui Plan de Acțiuni pentru 2018, din care vor face parte inclusiv și elemente de patrimoniu din România”, a precizat Claudia Țapardel.

Anul 2019 este unul important pentru România, având în vedere că aceasta va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, aspect amintit și de europarlamentul român care a făcut trimtiere la anunțul lui Jean-Claude Juncker privind organizarea unui summit la Sibiu la 30 martie 2019.

Pentru România, țară care va fi la cârma Președinției UE la finalul negocierilor cu Marea Britanie, organizarea unui summit extraordinar este nu doar o responsabilitate uriașă, ci și o oportunitate de a consolida eforturile diplomației noastre. Spre deosebire de președintele CE însă, consider că acest summit ar fi mai oportun la București, capitala țării noastre, decât în orașul de origine al unuia dintre candidații la alegerile prezidențiale care se vor desfășura la finalul aceluiași an”, a conchis Claudia Țapardel.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *