Eurostat: Rata anuală a inflaţiei în UE – 3,4% în octombrie

Rată anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a fost, în luna octombrie 2011, de 3,4%, faţă de 3,3% în luna septembrie, în timp ce în cazul zonei euro rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 3%, conform datelor publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și preluate de agerpres.

În luna octombrie 2011, ţările cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei au fost Marea Britanie (5%), Estonia (4,7%), Slovacia (4,6%), Letonia (4,3%), Lituania (4,2%), Portugalia (4%), Italia, Luxemburg, Austria, Ungaria, Polonia (toate cu 3,8%), România (3,6%). La polul opus se situează Suedia (1,1%), Irlanda (1,5%) şi Malta (2,4%).

Comparativ cu luna septembrie 2011, rata anuală a inflaţiei a scăzut în nouă state membre (inclusiv în România), a rămas stabilă în cinci state şi a crescut în 13 ţări.

În schimb, România se situează în continuare pe primul loc în UE atunci când este vorba de creşterea medie a preţurilor pe total în ultimele 12 luni, cu un avans de 6,6%, urmată de Estonia (5,2%) şi Marea Britanie (4,3%). La polul opus se situează Irlanda (0,8%), Suedia (1,6%), Cehia şi Slovenia (ambele cu 2%).

Sursa articol: Agerpres

Sursa foto: cursdeguvernare.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *