Ministrul cipriot al Finantelor a plecat din Moscova fara sa obtina ajutorul Rusiei. Medvedev: Cipru trebuie sa ajunga mai intai la un acord cu UE

CyprusCipru, parasit de Rusia, nu are alta alegere decat sa-i convinga pe europeni de eficienta unui “Plan B” pe care parlamentul trebuie sa-l adopte vineri, daca vrea sa evite falimentul bancilor sale, cu consecinte negative asupra intregii zone euro, scrie AFP, citată de HotNews.

Ministrul cipriot al Finantelor a plecat din Moscova fara sa obtina ajutorul Rusiei, care “nu este interesata” de propunerile de investitii formulate, lasand UE mana libera pentru a rezolva criza.

Michalis Sarris, care afirmase joi ca va ramane la Moscova atat timp cat trebuie pentru a ajunge la un acord, a plecat vineri cu mana goala din capitala rusa, a declarat pentru AFP o sursa diplomatica.

remierul rus Dmitri Medvedev a afirmat vineri ca Rusia “nu a inchis usa” Ciprului, dar Nicosia trebuie sa ajunga mai intai la un acord cu UE pentru a rezolva actuala criza.

“Nu am inchis usa. Suntem pregatiti sa discutam diferite forme de sustinere o data ce o schema definitiva va fi elaborata de UE si Cipru”, a spus acesta, intr-o conferinta comuna de presa cu seful Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Sursa: HotNews.ro
Foto: en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.