Evangelos Venizelos, ales la conducerea Pasok

Evangelos Venizelos, actualul ministru grec de Finanţe şi singurul candidat la conducerea partidului socialist Pasok, a anunţat duminică seara că a fost ales la conducerea partidului, la o oră şi jumătate după închiderea secţiilor de votare, potrivit Mediafax.

“O nouă speranţă tocmai s-a născut (…) astăzi, am restabilit încrederea pentru un nou start, începem”, a declarat Venizelos, în vârstă de 55 de ani, ajungând la cartierul general al Pasok din centrul Atenei.

El îi succedă lui Giorgios Papandreou şi speră să redreseze Pasok, aflat în cădere liberă în sondaje înaintea alegerilor legislative anticipate prevăzute pentru începutul lui mai, sancţionat pentru măsurile de austeritate impuse din 2010 în faţa crizei.

Invitând cadrele şi membrii Pasok să participe masiv la acest scrutin, Venizelos vrea să facă din acest vot o ocazie pentru a “uni” partidul, în cădere liberă în sondaje înaintea alegerilor legislative anticipate prevăzute pentru începutul lui mai, din cauza măsurilor de austeritate impuse de doi ani în faţa crizei.

“Sunt sigur că având o participare ridicată îi vom contrazice pe toţi cei care cred că marele partid democratic nu poate să se redreseze”, a declarat Venizelos după ce a votat la periferia de vest a Atenei.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.