Anticipatia pe scena Cafenelei Complexitatii. Invitatii speciali vor fi: Valentin Nicolau si Alexandru Caragea

Cafeneaua Complexității vă invită să îi fiți alături și în acest an – veți fi așteptați cu invitaţi speciali şi dezbateri interesante.

Proiectele Anticipația

Sinergii pe scena comunicării anticipative

Acum un deceniu, acest text conținea 80% ficțiune și 20% previziune obiectiv fundamentată. Acum, raportul s-a răsturnat!

Cartea se va tipări și retipări singură sub presiunea unor câmpuri electrice și nu sub aceea a unei tiparnițe. Mai mult, cartea mea va interacționa cu cartea ta … așa cum calculatoarele, laptopurile, tabletele, mobilele și multe alte terminale inteligente o fac deja. Cartea se va contopi cu caietul. Va suporta adnotări și conversații prin adnotări. Va înregistra realitatea și o va memora, probabil în cotor și în norul de servicii informatice la care va fi cuplată. Va înregistra imagini, secvențe video, sunete, parametri din mediu … așa cum o fac deja tabletele și telefoanele inteligente.

Idealul tehnologiei informației se dovedește a fi fost reinventarea cărții și nu uciderea ei, așa cum clamau falșii profeți. Spre deosebire de cartea clasică, noua carte – și ea cu coperte, pagini și cotor – va fi mai mult mai bogată funcțional. Iar, dacă observăm că scrisul și lectura, înțelese în sens larg, sunt cele două moduri fundamentale de interacțiune a omului cu cartea, putem trage o concluzie firească.

Scrisul și lectura se vor îmbogăți! 

Editura Anticipația vă invită la o dezbatere privitoare la viitorul participativ al experienței lecturii, în care e-cartea poate fi cheia rezolvării saltului de complexitate a comunicării, creat prin emergența societății dependente de cunoaștere.

Ce se întâmplă când cititorii devin tot mai creativi, iar scriitorii din ce în ce mai receptivi? Ce vor deveni atunci editorii și distribuitorii din media?

Vor conferenția, lansa și modera discuția: Valentin Nicolau și Alexandru Caragea

Link-uri utile: http://www.anticipatia.com/http://www.valentinnicolau.ro/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.