Clubul Suporterilor Regiunii Dunării – nucleu de acţiune şi lobby pentru investiţiile româneşti

În data de 17 decembrie 2012, la sediul Institutului Bancar Român, în prezenţa Înaltului Reprezentant al Preşedinţiei UE, a Coordonatorului Naţional al Strategiei Dunării, a unor prestigioase personalităţi reprezentând instituţii şi organizaţii cheie precum Banca Naţională a României, Academia Română, Casa Regală, ministerele responsabile pentru domeniile prioritare SUERD, a avut loc reuniunea de lansare a Clubului Suporterilor Regiunii Dunării din România, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Iniţiativă a Grupului “Dezvoltare Integrată: Dunăre-Marea Neagră”, Clubul Suporterilor Regiunii Dunării din România reprezintă rodul parteneriatului oficial dintre Catedra Internaţională Onorifică în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD) şi Academia Română. Scopul principal al întâlnirii a fost activarea unor vectori de acţiune şi lobby, defalcaţi pe regiuni şi pe domenii de intervenţie tematică: infrastructură-transporturi, energie, turism-patrimoniu cultural, riscuri de mediu, cooperare şi securitate internaţională. Ca impact palpabil al acestei reuniuni a decidenţilor şi experţilor-cheie în probleme dunărene – arhitecţi, economişti, ecologi, manageri de proiect, informaticieni, comunicatori etc. – merită să subliniem agregarea unor prime consorţii şi idei de proiecte care au conectat deja comunităţi de afaceri, comunităţi locale şi zone geo-economice foarte diverse din România (Galaţi, Timişoara, Vlăhiţa-Harghita, Târgovişte, Craiova …).

În cadrul evenimentului, precum şi în contextul marcării a 15 ani de activitate a Casei Europei “EUROLINK” din Bucureşti, a avut loc Ceremonia de Decernare a Distinctiilor “Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană” (ed. X). Personalităţile laureate în acest an au fost:

Comisarul European pentru Dezvoltare Regională – Dl Johannes HAHN

Ambasadorul Republicii Austria în România – Dl. Michael SCHWARZINGER

Euro-parlamentar Silvia-Adriana TICAU

Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU

Diplomat Bodgan Lucian AURESCU

Prof. Univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Române

Jurnalist Lucian SÂRB, Directorul EuroNews

Violonistul Alexandru TOMESCU

Conf. Dr. Elena TÎRZIMAN, Director General – Biblioteca Naţionala a României

Prof. Univ. Dr. Napoleon POP, Membru al Consiliului de Administraţie al BNR

Pentru a pune mai pregnant în evidenţă importanţa pe care mediul de afaceri va trebui să o deţină pentru activarea proiectelor dunărene privind creşterea prosperităţii economice, în cadrul unei gale separate a avut loc decernarea Diplomelor de Excelenţă şi a Trofeelor “Campioni Români în Afaceri” (ed. III). Laureaţii acestei ediţii au fost:

Farmaciile Belladonna

Goodyear Dunlop Tires Romania

Romaqua Group – brandul BORSEC

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică

Primaria Municipiului Timişoara

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană “Dunărea de Jos” Galaţi

Universitatea DANUBIUS din Galaţi

Universitatea VALAHIA din Târgovişte

Cu acelaşi prilej, profitând şi de prezenţa Directorului General al Biroului SUERD din cadrul MAE, coordonat de Dna Ministru Consilier Branduşa PREDESCU, Catedra Internaţionala Onorifică SUERD a desemnat un prim număr restrâns de “Ambasadori Speciali ai Regiunii Dunării”, care vor îndeplini dificila misiune de a conecta coordonarea SUERD de la Bruxelles în raport cu autoritpţile şi stakeholderii principali din România, atât în vederea unei mai bune prioritizări / programări a proiectelor, cât şi a capacităţii efective de monitorizare şi interacţiune între investiţiile şi transferul de know-how ce urmează să aibă loc în plan macro-regional. Printre aceste personalităţi, exemplificăm cu nume din cele mai variate domenii de reprezentare / activitate: ASR Principele Radu al României, Guvernatorul Mugur ISĂRESCU, Mihaela MIHAI, Jürgen RAIZNER.

Conversaţiile şi negocierile dintre participanţi au avut loc pe fundalul relaxant al unei prezentări de bijuterii hand-made, create de artistul Alin DINICĂ – “AD Couture Jewels”, recomandat de revista de modă “Redesign Yourself”. De asemenea, evenimentul a prilejuit vernisarea unei expoziţii itinerante de pictură a pictorului de negru Elian BĂCILĂ, creatorul conceptului Black-Light. La final, toţi cei peste 130 de participanţi au primit cadouri surpriză cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot consulta siteul www.HouseofEurope.ro sau contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.230.49.97 sau e-mail info@houseofeurope.ro .

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Clubul Suporterilor Regiunii Dunării – nucleu de acţiune şi lobby pentru investiţiile româneşti

  1. Theo Chirac 19/12/2012 at 19:16

    Pictorul de negru e un artist unicat. Îi cunosc eforturile de a promova în România conceptul BLACK LIGHT. Cinste lui!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.