Conferinta Nationala a Cercetarii si Inovarii din România si Expozitia Cercetarii Românesti, 07-09.11.2012

Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică organizează  Conferința Națională a Cercetării și Inovării din România – CNCI 2012 și Expoziția Cercetării Românești, ce se vor desfășura în intervalul 07-09.11.2012, la Biblioteca Națională a României din București ( B-dul Unirii nr. 22).

CNCI 2012 vine în întâmpinarea unui moment extrem de important,  perioada de final a Planului Național 2007-2013 și elaborarea Strategiei Naționale pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014-2020. Evenimentul se dorește a fi un promotor al Cercetării românesti și un sprijin activ în soluționarea problemelor majore cu care se confruntă societatea noastră și întreaga Europă.

CNCI 2012 va stabili criteriile și standardele de evaluare competentă și corectă a stadiului actual al cercetării, dezvoltării și inovării în România și va schița direcții și priorități ale viitoarei  Strategii Naționale de Cercetare – Dezvoltare – Inovare, precum și ale instrumentelor de implementare pentru perioada 2014-2020, în concordanță cu prioritățile Guvernului României și în complementaritate și sinergie cu cele definite de Uniunea Europeana.

Conferința include sesiuni plenare și paralele și sesiuni speciale de discuții în cadrul carora cercetătorii vor avea oportunitatea de a-și prezenta punctele de vedere.  Rezultatul final al evenimentului urmareste definirea strategică a cercetării ca motor al creșterii competitivității economice, pe agenda instituțională și publică a României.

Prima zi se va incheia cu o „Special Evening Lecture” prezentată de Prof. Gérard Mourou, Franța, inițiatorul Proiectului European ELI -INFRASTRUCTURA LUMINII EXTREME, proiect în cadrul căruia României îi revine pilonul ELI-NUCLEAR PHYSICS, cel mai amplu și important proiect de cercetare realizat vreodată în țara noastră. După prezentare, Prof. Mourou va răspunde întrebărilor participanților și Presei.

În această perioadă, Biblioteca Națională va găzdui și Expoziția Cercetării Românești care va reuni o selecție dintre  realizările domeniului și va putea fi vizitată de toți cei interesați.

La Conferința Națională a Cercetării și Inovării 2012 urmează să participe peste 450 de personalități ale comunitătii știintifice românești: academicieni, rectori, manageri de cercetare din mediul public si privat, cercetători științifici din România și  oficiali ai Comisiei Europene, dar și reprezentanti ai mediului de afaceri și ai industriei din țara noastră.

Mai multe amănunte puteți afla accesând pagina conferinței la adresa: http://cnci.ancs.ro/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *