Dezbatere în Râmnicu-Vâlcea pe tema cadrului financiar multianual al Uniunii Europene, 23 noiembrie 2012

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează, împreună cu Centrul Europe Direct Vâlcea, vineri, 23 noiembrie 2012, la Râmnicu Vâlcea, între orele 10.30 și 14.00, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” (Strada Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea), evenimentul FORUM CETĂŢENESC – „Cadrul Financiar Multianual 2014-2020: Un buget pentru o Uniune Europeană puternică”.

Evenimentul va consta în dezbateri cu cetățenii pe tema alocărilor bugetare pentru politicile europene în cadrul următorulului buget al Uniunii Europene în următorii șapte ani, la care vor lua cuvântul Marian Jean Marinescu, membru al Parlamentului European, Aurelian Dochia, analist economic, Dan Suciu, realizator Money.ro TV. Domnul Marian Jean Marinescu va prezenta poziția Parlamentului European în aceasta privință precum și prioritățile României în legatură cu viitorul cadru financiar multianual.

Conf. Univ. Dr. Pănoiu Laura, prodecan al Facultății de Management și Marketing în Afaceri Economice și coordonator Erasmus în cadrul UniversitățiiConstantin Brâncoveanu,vavorbi despre programul Erasmus și despre bugetul alocat acestuia pentru următorii șapte ani. Dezbaterea va fi moderată de Daniel Apostol, director executiv la Money.ro TV.

La Forumul Cetățenesc vor participa, printre alții, reprezentanți ai mediului academic, ai mediului instituțional, oameni de afaceri și presă, precum și cetățenii interesați de acest subiect.

Forumurile Cetăţeneşti reprezintă un cadru de dezbateri cu cetățenii Uniunii Europene privind politicile europene comune și temele care țin de viitorul Uniunii Europene. Obiectivul lor este de a asigura un dialog şi o dezbatere permanente cu cetăţenii şi de a dezvolta canale de comunicare directă, în special la nivel local. De asemenea, aceste forumuri sunt menite să faciliteze interacţiunea dintre autorităţile locale, naţionale si europene. Din septembrie 2006, Forumurile Cetăţeneşti au devenit un instrument permanent al comunicării descentralizate a Parlamentului European.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România informează cetăţenii români cu privire la deciziile politice ale Parlamentului European, rolul de co-decident al Parlamentului European împreună cu Consiliul și oferă o platformă de comunicare pentru Membrii Parlamentului European în România.

Centrul de informare Europe Direct oferă servicii de informare ajustate la nevoile locale, se implică în acțiuni de comunicare și sunt partenerii locali pentru activitățile de comunicare ale Reprezentanței Comisiei Europene în România. ED Vâlcea are un rol proactiv în stimularea dezbaterilor și dialogului cu publicul general, fiind un punct de prim contact cu informaţia europeană pentru publicul local.

Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *