Festivitatea de premiere a celei de-a treia ediţii a Concursului de Desene Ziua Europei, “Ce am învăţat de la bunicii mei despre Europa”

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează pe data de 12 noiembrie, ora 11:00, la sediul din Str. Vasile Lascar nr. 31, festivitatea de premiere a celei de-a treia ediţii a Concursului de Desene Ziua Europei, “Ce am învăţat de la bunicii mei despre Europa”.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul domnul Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, doamna Dana Stănculescu, consilier în cadrul Direcției Cultură, Învățământ și Turism – Primăria Municipiului București şi domnul Adrian Brăescu, inspector şcolar general de specialitate în Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, preşedintele juriului.

La eveniment vor participa elevii finalişti însoţiti de către profesorii îndrumători, iar premiile vor consta în truse de pictură, materiale de informare europeană precum şi materiale promoţionale oferite de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de Primăria Municipiului Bucureşti.

Ca şi la ediţiile anterioare, lucrările finaliste vor fi înscrise într-o licitaţie organizată special pentru colectarea de fonduri destinate copiilor dezavantajaţi, licitaţia urmând să fie organizată în cadrul evenimentului “Crăciun Magic” din luna decembrie.

Cea de-a treia ediţie a acestui concurs s-a desfășurat sub egida Anului European 2012 al îmbătrânirii active şi solidarităţii între generaţii, iar tema principală a concursului a fost „Ce am învăţat de la bunicii mei despre Europa”. Elevi din ciclul primar şi gimnazial din toate şcolile din România au fost invitaţi să se înscrie în concurs cu lucrări care au surprins activităţi realizate împreună cu bunicii. Tmele sugerate pentru realizarea desenelor au fost:  “Din amintirile bunicilor despre Europa”, “Călătorind cu bunicii prin Europa”, “Portret de bunic/bunici/bunic şi nepot într-o Românie europeană”.

În luna septembrie a acestui an juriul a desemnat cei 60 de finalişti ai concursului, respectiv 30 de lucrări din ciclul primar şi 30 din ciclul gimnazial.  Premiile  I, II, III şi menţiunile  au fost atribuite pentru fiecare secţiune în parte.

Foto: http://ec.europa.eu/romania

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *