~ Lansarea Retelei Nationale pentru Regiunea UE a Dunarii ~ 27-28 septembrie 2012

Cenusareasa Fondurilor Europene incalta pantofii de bal

Din acest moment, adoptata acum mai bine de un an, Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), unde intreg teritoriul Romaniei este in carti pentru a primi finantari europene, inceteaza de a mai fi o Cenusareasa: Comisia EuropeanaDG Regio a acceptat sa consacre un intreg Program de Cooperare Transfrontaliera, conceput special pentru proiectele subsumate acestei strategii interne a macro-regiunii noastre comune.

Tocmai de aceea, in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE in Romania, ES Dna Ambasador Kalliopi AVRAAM, in ajunul demararii pregatirii pentru proiectele multi-nationale ce urmeaza a fi avansate spre aprobare, GRUPUL DE ACTIUNE “DUNARE- MAREA NEAGRA” (activat in cadrul Consiliul Consultativ SUERD de pe langa Ministerul Afacerilor Externe), prezidat onorific de o mare personalitate diplomatica internationala din Romania, E.S. Dl Ambasador Liviu BOTA,    joi 27 septembrie 2012, la Palatul Parlamentului – Sala de Consiliu a Senatului Romaniei “Constantin Stere”, pun bazele Retelei Nationale a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor pentru SUERD.

Aceasta constructie de sprijin/expertiza dezvoltata de jos in sus de catre societatea civila este plasata sub egida Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul SUERD, inaugurata in iunie acest an, cu sprijinul Academiei Romane si ANCS, drept platforma conceptuala si pragmatica de promovare si inter-comunicare, destinata in mod expres sa dinamizeze intregul proces de conversie a identitatilor si viziunii noastre de dezvoltare, prea tarate de racilele “balcanismului mental” intr-o perspectiva coerenta si inovativa de proiectare, de tip danubian.

Gratie amabilului sprijin oferit de Senatul Romaniei, printre Invitatii si Mentorii de Onoare deja confirmati ai reuniunii se numara, in principal, Ministrul Educatiei, Dna Prof. Ecaterina ANDRONESCU si reprezentantul Academiei Romane, Dl Prof. Alexandru T. BOGDAN. Participa, de asemenea, invitati de marca din Austria, Ungaria si Germania., principale state implicate in dinamica relansarii macro-regiunii dunarene. Peste 100 de delegati din toata tara, reprezentand atat autoritatile locale, cat si mediul de afaceri, academic si ONG vor evalua oportunitatile de implicare in cele cateva mari proiecte fanion sau strategice, deja propuse cu sprijinul direct al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene si Academiei Romane, precum si al Consiliului Consultativ SUERD. Deja importante institutii educationale s-au alaturat initiativei precum Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Institutul Aspen Romania si Universitatea “Nicolae Titulescu”.

Cu acceasi ocazie, in afara unei Sesiuni Nationale de Empowering, Training si Lobby pentru formarea noilor persoane de contact in teritoriu pentru transpunerea strategiei, va functiona o Bursa de Contacte pentru formarea consortiilor si va fi oferit un recital de bossanova al grupului muzical latino “BREEZE”, precum si o degustare de vinuri alese ale “Cramei Oprisor”.

Pentru detalii suplimentare si confirmari ale acreditarii de presa poate fi consultat site-ul www.HouseofEurope.ro/SUERD/index.html sau direct secretariatul tehnic al Catedrei SUERD prin telefon la 0723.699.857.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to ~ Lansarea Retelei Nationale pentru Regiunea UE a Dunarii ~ 27-28 septembrie 2012

  1. Sever Avram 26/09/2012 at 13:52

    Multumim pt sprijin, http://www.HouseofEurope.ro

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *