“Simpozionul aniversar dedicat împlinirii a 90 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie din București”, 2 octombrie

Facultatea de Farmacie din cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie “Carol Davila” ȋmpreunǎ cu Societatea Studenților ȋn Farmacie București au organizat în data de 2 octombrie 2013, “Simpozionul aniversar dedicat împlinirii a 90 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie din București”, eveniment ce s-a desfășurat ȋn Aula Facultǎții de Farmacie, ȋncepȃnd cu ora 10:00.

3dumitru-lupuleasa„Aflată la ceas aniversar – Facultatea de Farmacie din Cadrul UMF Carol Davila împlinește astăzi, 90 de ani de la înființarea ca facultate independentă, bucurându-se în prezent de un număr de peste 15.000 de farmaciști pe care i-a format dându-i țării și nu numai. Facultatea de Farmacie din București reprezintă piesa care încheie arcul în tot ceea ce înseamnă asigurarea sănătății omului”, a ținut să precizeze prof. dr. Dumitru Lupuleasa, decanul Facultății de Farmacie U.M.F. “Carol Davila” București.

În Facultatea de Farmacie din București s-a înființat primul laborator de microproducție în care „o serie intreagă de medicamente din străinătate, au fost înlocuite prin găsirea unor metode de sinteză. Farmacistul este pregătit complex, are nevoie de cunoștințe fundamentale de chimie, de botanică și de biologie umană, pentru că, în final, medicamentul de adresează omului și trebuie să avem grijă de felul în care se utilizează corect un medicament. Farmacistul trebuie să fie un bun comunicator, motiv pentru care ne străduim, încă de pe băncile facultății, ca abordarea pacientului să fie un lucru destul de sensibil și delicat. Întotdeauna trebuie să te aștepți la ce e mai rău din partea cealaltă, însă rolul nostru de de a gasi rapid soluțiile potrivite”, a continuat prof. dr. Dumitru Lupuleasa.

Făcând referire la rolul și importanța farmacistului, decanul Facultății de Farmacie a arătat că: „Farmacistul este un pilon important pentru pacient pentru că doar el cunoaște ce înseamnă acțiune, interacțiune, toxicitate, efecte adverse, asocieri de mai multe medicamente”.

Vorbind despre oportunitățile de practicare a meseriei pentru tinerii absolvenți ai Facultății de Farmacie, Prof Dr. Lupuleasa, i-a asigurat pe viitori farmaciști că pot lucra atât în „farmacii comunitare, cât și în spitale, laboratoare de analize medicale, laboratoare de toxicologie, la Institul de Medicină Legală sau alte locuri unde există laboratoare de determinare a intoxicatiilor, în industria farmaceutică, direct în producție, în administrație, în institute de cercetări sau în firme multinaționale care au reprezentanță în România”.

Festivitatea a debutat cu mesajul decanului Facultății de Farmacie, prof. dr. Dumitru Lupuleasa, dupǎ care au luat cuvȃntul și invitații de onoare ai manifestării.

Evenimentul a continuat cu prezentarea numeroaselor realizǎri pe care Facultatea de Farmacie din București le-a ȋnfǎptuit de-a lungul timpului, subiect abordat de către conf. dr. Cristina Elena Dinu-Pîrvu și conf. dr. Doina Drǎgǎnescu, dar și cu prezentarea colecției muzeale de istorie a farmaciei de cǎtre conf. dr. Valentina Soroceanu.

Evenimentul s-a desfǎșurat sub egida Societǎții de Știinte Farmaceutice din Romȃnia și a Colegiului Farmaciștilor din Romȃnia.

Sursa: Comunicat de presa

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.