A doua ediţie TEMPORIS Awards Gala, 30 mai 2013

arnold-son-east-indiaA doua ediţie a „TEMPORIS Awards Gala”, eveniment anual organizat de revista TEMPORIS, își desemnează astăzi câștigătorii celor 11 categorii pentru cele mai bune ceasuri. Este pentru a doua oară în România, când o autoritate recunoscută pe plan internaţional premiază cele mai performante piese orologere ale anului.

”TEMPORIS Awards” reuneşte sub acelaşi steag al pasiunii pentru ceasuri, pentru brand-uri originale un public elitist, reprezentat prin numeroşi participanţi din ţară şi străinatate.

Conceptul de vot prin care sunt desemnați câştigătorii este unul original şi foarte transparent. Juriul internaţional, format din personalităţi de renume – printre care celebrul jurnalist de lux Nick Foulkes (Vanity Fairs), considerat cel mai cunoscut jurnalist de ceasuri din lume sau Kari Voutilainen, unul dintre cei mai competenţi ceasornicari independenţi din lume – a ales nominalizările pentru fiecare dintre cele 11 categorii de ceasuri. Apoi, procesul de vot s-a mutat pe www.temporis.ro, unde publicul a votat câte un model pentru fiecare categorie. Cei ce au participat la campanie au avut şansa să câştige unul dintre ceasurile puse în joc doar pentru votanţi: un Seiko oferit de B&B Collection şi un Mondaine oferit de Galt Orologerie.

TEMPORIS a lansat, odată cu prima ediție Temporis Awards, în premieră europeană, conceptul „TEMPORIS Hall of Fame”.

Kurt Klaus, legendarul ceasornicar al IWC Schaffhausen declara: „Sunt foarte onorat să fiu primit în TEMPORIS Hall of Fame. Ideea lui Dan Vardie de a face o asemenea galerie unică dedicată celor care și-au adus o contribuție remarcabilă la dezvoltarea pieselor orologere este una pe care o salut. Am fost la Bucuresti la TEMPORIS Awrads și am rămas profund impresionat. Am declarat asta oricui și m-aș întoarce la București oricând cu mare plăcere.”

Trei ceasornicari al căror nume este în prezent pe buzele tuturor participă la Gală: Richard Mille, Stephen Forsey de la Greubel Forsey și Yves Corthesy, ceasornicarul-șef al lui Zenith, unul din brand-urile cu cea mai mare creștere din industrie.

Cel mai important pilon al evenimentului TEMPORIS Awards este însă continuarea inițiativei ”GENUINE BRAND”.

“Primind TEMPORIS GENUINE BRAND pentru marca Jaguar reprezintă un premiu unic în lume. Este o distincție dincolo de timp a unui brand original, autentic, care a făcut istorie. Dan a avut o idee genială, nu doar pentru că este singurul din lume care acordă un asemenea premiu, dar pentru că a legat ideea unui brand genuine de timp. A fost pentru mine o mare onoare să vin la București,”  afirma Frank Klaas, vicepreședinte Jaguar Land Rover la momentul primirii premiului din cadrul festivității de anul trecut.

De menționat că pe lista mărcilor care primesc această recunoaştere în acest an se numără Peugeot, unul dintre cei mai importanți producători de automobile din lume și o adevărată marcă “genuine”.

Cu ocazia evenimentului din 30 Mai, TEMPORIS a organizat o conferinţă de presă la care au participat și autorităţile statului implicate în lupta împotriva produselor contrafăcute.

Au fost astfel prezenți reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ai Autorității Naționale a Vămilor, ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci.

 

 

Cele 11 categorii din concurs

Best Electric Girl’s Watch 2013

Best Electric Boy’s Watch 2013

Best Everyday Man’s Watch 2013

Best Everyday Lady’s Watch 2013

Best Holiday Man’s Watch 2013

Best Holiday Lady’s Watch 2013

Best Bargain 2013

Red Carpet Lady’s Watch 2013

Bad Boy’s Watch 2013

Best Complication Watch 2013

Watch of the Year 2013

 

 

Membrii juriului

Nicholas Foulkes – columnist Vanity Fair, Financial Times, Newsweek,

Jan Lidmansky – journalist specilizat in ceasuri, Cehia

Kari Voutilainen – ceasornicar independent

Peter Imre – Adevarul Holding, pasionat de ceasuri

Radu Budeș – Preşedinte Splendid Media, pasionat de ceasuri

Dan Vardie – Fondator TEMPORIS

 

TEMPORIS este prima revistă românească dedicată în exclusivitate domeniului orologeriei. Principalul său obiectiv este să ofere o perspectivă complexă acestui univers, o revistă care îşi propune să întreţină pasiunea celor care apreciază ceasurile şi să-i atragă pe cei care abia descoperă fabuloasa lume a orologeriei.

În afară de elementele tehnice pe care le prezintă, revista TEMPORIS îşi completează conţinutul editorial cu secţiuni de lifestyle, oferind mai multe sensuri purtării unui ceas. Secţiunile publicaţiei – NOVITAE, VALORIS, STATUS, STORIA, TEHNORIS, ADVISUM – şi-au creat în timp o personalitate puternică, susţinută de profesionalismul şi gradul de dedicare a întregii echipe editoriale.

TEMPORIS a devenit un nume recunoscut pe plan internaţional, fiind invitată la cele mai importante saloane de orologerie ale lumii, la lansări exclusiviste şi la manufacturi celebre.

 

Pentru mai multe informații și fotografii, îl puteți contacta pe Cristian Iovițu, Publisher TEMPORIS, iovitu@automedia.ro  0749.29.29.29.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.