Alianța Civilizațiilor a ONU și BMW Group premiază câștigătorii Premiului pentru Inovație Interculturală, 26 februarie

Marcarea celui de-al doilea an de parteneriat istoric între ONU ”Alianța Civilizațiilor” (UNAOC) și  BMW Group au anunțat în 12 februarie finaliștii pentru Premiul pentru Inovație Interculturală.

Încă din 2011, UNAOC și BMW Group s-au angajat într-un parteneriat orientat spre crearea unui noi model de colaborare între sectorul privat și sistemul ONU. Având acest scop, cele două organizații au pus bazele Premiului  pentru Inovație Interculturală al cărui mandat este de a selecta proiecte extrem de inovatoare care promovează dialogul și înțelegerea interculturale și care să facă contribuții vitale pentru prosperitate și pace în societățile globale. Proiectele cele mai remarcabile vor primi atât premii în bani, cât și servicii de consultanță din partea UNAOC și BMW Group. Cei zece finaliști își vor prezenta proiectele la Viena,  în data de 26 februarie a.c.

premiu

Marți, 26 februarie a.c., Președintele  Nassir Abdulaziz Al-Nasser (Înalt Reprezentant pentru UNAOC) și Bill McAndrews, vice-președinte strategie de comunicare și comunicare corporate în cadrul BMW Group vor prezida ceremonia, în prezența secretarului general al ONU, Ban Ki-moon. Reprezentanți de nivel înalt ai UNAOC și BMW Group vor oferi premiul pentru cele cinci organizații de top.

Bill McAndrews (BMW Group), a declarat: ”Pentru o companie cu asociați în întreaga lume, înțelegerea interculturală este o parte esențailă a muncii noastre de zi cu zi la BMW Group. Acesta este motivul pentru care suntem atât de mândri de parteneriatul nostru puternic cu UNAOC. Această colaborare și Premiul pentru Inovație Interculturală ne permit să subliniem aceste lucruri minunate realizate prin inter-colaborări realizate în toată lumea. Angajamentul BW Group pentru premianți se extinde dincolo de sprijnul financiar și include toate resursele relevante pe care le putem oferi. Aceasta poate face diferența crucială în transformarea unei idei într-o practică ce îmbogățește viețile oamenilor”.

 

Caleaeuropeana.ro va transmite informatii de la cel de-al 5-lea Forum Global UNAOC, o echipă urmând să fie prezentă la eveniment.

Despre Alianţa civilizaţiilor

La 14 iulie 2005, fostul Secretar General al ONU, Kofi Annan, a anunţat lansarea iniţiativei privind o „Alianţă a Civilizaţiilor”, având ca scop mobilizarea unei acţiuni politice concertate la nivel global pentru combaterea prejudecăţilor şi diviziunilor dintre culturi şi religii (cu referire specială la cele islamice şi occidentale) şi pentru definirea unui model de înţelegere şi respect reciproc.

Iniţiativa Secretarului General al ONU (SG), co-autorată de Spania şi Turcia, a plecat de la propunerea premierului spaniol José Luis Rodríguez Zapatero, prezentată în luna septembrie 2004, în cadrul celei de a 59-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Alianţa Civilizaţiilor este sprijinită de un Grup de Prieteni (GP), structură informală, alcătuită din peste 130 de ţări (inclusiv statele membre UE) şi organizaţii internaţionale. Numeroase state arabe susţin această iniţiativă.

Secretariatul iniţiativei este găzduit în sediul central al ONU, la New York.

România şi Alianţa Civilizaţiilor

România a aderat la Grupul de Prieteni la începutul anului 2007, ulterior ţara noastră participând cu regularitate la principalele reuniuni organizate sub egida Alianţei Civilizaţiilor (forumurile anuale, respectiv reuniunile ministeriale organizate în marja sesiunilor Adunării Generale ONU).

Iniţiativa Alianţa Civilizaţiilor în România a fost lansată oficial la 18 mai 2010, la Palatul Parlamentului.

 

Mai  multe detalii, dar și informatii despre finaliști AICI.

Surse: http://interculturalinnovation.org, MAE

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.