Conferinta CCIR: Gestionarea deseurilor in Romania – spre un management european

CCIRCamera de Comerţ şi Industrie a României – Camera Naţională organizează, în data de 13 iunie 2013, conferinţa Gestionarea deşeurilor în România – spre un management european, ce va avea loc la Amfiteatrul Albastru, din incinta Palatului Camerei Naţionale, începând cu orele 09.30.

La acest eveniment sunt invitati, alături de Înalţi Oficiali şi reprezentanţii sistemului cameral din România, reprezentani ai firmelor locale ce desfăşoara activităţi mari generatoare de deşeuri, dar şi firme care deţin tehnologii moderne de gestionare a deşeurilor sau municipalităţi care trebuie să rezolve problema spinoasă a managementului acestora în conformitate cu standardele europene.

Conferinţa îşi propune să devină o tribună de dezbatere asupra problemelor pe care le pune la nivel local şi naţional gestionarea deşeurilor, a schimbărilor în legislaţie, a implicaţiilor asupra activităţii firmelor a deciziilor instituţiilor publice abilitate în implementarea şi derularea politicilor europene de mediu în perioada următoare. În ultimul panel conferinţa va reuni studii de caz şi aspecte de bune practici.

Conferinţa se va bucura de prezenţa Înalţilor Oficiali din Guvernul României, fiind invitaţi să participe ES Dna. Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Domnul Mihail Fâcă, Preşedinte, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Domnul Florin Diaconu, Comisar General, Garda Naţională de Mediu, precum şi a experţilor din cadrul organismelor guvernamentale implicate în domeniul protectiei mediului sau a finanţării proiectelor de mediu.

Subiecte dezbătute în cadrul conferinţei:

*        Cadrul legislativ naţional (Legea 211/2011);

*        Cadrul legislativ european (Politica Uniunii Europene de management al deşeurilor);

*        Autorizarea activităţilor cu impact asupra mediului;

*        Strategia naţională de gestionare a deşeurilor/ strategia tematică europeană privind    prevenirea şi reciclarea deşeurilor;

*        Impact al aplicării normelor de managementului deşeurilor asupra mediului de afaceri.

*        Perspective ale politicii comune de management al deşeurilor (schimbări în  desfăşurarea activităţilor economice datorate aplicării legislaţiei în vigoare);

*        Promovarea colectării selective în rândul actorilor economici: eventuala taxare diferenţiată a operatorilor economici – posibilitatea oferirii de avantaje fiscale pentru reducerea, reutilizarea şi reciclarea deşeurilor.

*        Gestionarea deşeurilor reprezintă una dintre problemele importante cu care se confruntă România în ceea ce priveşte protecţia mediului. Aceasta se referă la activităţile de colectare, transport, tratare, valorificare şi eliminare a acestora.  Practicile dobândite în gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor, moştenite din trecut, utilizate şi în prezent în România, au condus la neconformarea unui număr mare de depozite şi la depozitarea inadecvată a unor cantităţi considerabile de deşeuri care continuă să fie stocate necorespunzator, in loc sa fie reciclate.

Pentru mai multe informatii accesati CCIR.ro.

Contact:
Dra Elena Mădălina Ciocoiu
Şef Birou Protocol
Direcţia de Reprezentare Camerală
Biroul Protocol
tel.: 021 319 00 78
fax: 021 311 21 10
drc@ccir.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.