Migrația – doar o cauza a problemelor europene sau sursa a cresterii economice?

Este migrația doar o sursă a problemelor? Sau contribuie la creștere economică și stabilitate demografică?

migration europeAcestea sunt întrebările la care vor încerca să răspundă vorbitori de nivel înalt și experți în cadrul conferinței comune privind ”Migrația: o sursă de bunăstare și obligații pentru Europa”, organizată de Comitetul Economic și Social European (CESE), Consiliul Europei și Consiliul Economic, Social și de Mediu din Franța la 15 martie, Bruxelles.

Minoritățile și migranți din zilele noastre sunt prea adesea percepuți de opinia europeană ca o amenințare în creștere. Cu toate acestea, potrivit previziunilor Eurostat, Europa are nevoie de o populați imigrantă pentru a ”umple” deficitul în furnizarea de muncitori calificați.

Conferința va avea în vedere contribuția imigranților la societățile și economiile europene, precum și obligația morală a Europei de a le respecta drepturile fundamentale.

Conferința își propune să mobilizeze toate părțile interesate împotriva dezvoltării de prejudecăți prin concentrarea asupra bunelor practici în gestionarea imigrației și prin prezentarea de propuneri la nivel național și european factorilor de decizie politică.

Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.