Conferința regională “Cresterea absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune”, 8 octombrie

Cea de-a treia conferinţă regională cu tema “Creşterea absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune” a avut loc în data de 8 octombrie 2012, la Iaşi. Seria de conferinţe în care se înscrie evenimentul urmăreşte să furnizeze informaţii de ultimă oră şi, totodată, să identifice şi să abordeze problemele cu care se confruntă beneficiarii în accesarea instrumentelor structurale.

Organizată de Ministerul Afacerilor Europene, prin Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale, conferinţa a reunit reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea fondurilor structurale şi de coeziune, ai autorităţilor locale şi centrale, ai beneficiarilor, precum şi consultanţi specializaţi în domeniu.

MAEur a fost reprezentat de secretarul de stat Răzvan Alexandru Cotovelea, care a deschis prima sesiune de lucru vorbind despre măsurile luate de MAEur pentru îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune.

“Pentru anul viitor, presiunea pentru absorbţia fondurilor europene este foarte mare. Pentru a reuşi sa avem un grad cat mai mare de absorbtie, pe de o parte trebuie îmbunătăţită capacitatea administrativă, în sensul eficientizării sistemului, iar pe de altă parte trebuie să îmbunătăţim comunicarea cu toate părţile implicate, mai ales cu beneficiarii.  Această conferinţă se înscrie în măsurile prin care ne-am gândit să sprijinim eforturile lor de informare pentru implementarea corectă a proiectelor. Totodată, vom face demersurile necesare în vederea identificării resurselor pentru efectuarea plăţilor interne. Îmi doresc ca toate eforturile pe care le facem acum în vederea creşterii absorbţiei să fie integrate într-un proces de învăţare, astfel încât în urmatoarea perioadă de programare să avem performanţe remarcabile.” a declarat dl. Cotovelea.

Detalii pe site-ul www.fonduri-ue.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Conferința regională “Cresterea absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune”, 8 octombrie

  1. V B 22/10/2012 at 20:36

    Prin 2006, Cotovelea afirma ca exista “Fonduri europene pentru tot ce-ti trece prin cap”…! Nu stim ce trecea prin capul lui Cotovelea, pe atunci director general al autoritatii care coordona gestionarea fondurilor europene, dar sigur in capul politrucului de azi e doar ambitia de a se umfla in pene; caci competenta de a gestiona fondurile s-a vazut in cei peste 7 ani cat a condus autoritatea respectiva.
    Afirmatia de mai sus a facut-o intr-un articol, care a tinut multa vreme capul listei de “cele mai citite” articole de pe Euractiv (verificabil). In felul asta a creat multe asteptari nerealiste si dezamagiri ulterioare. Iata cine ne zice acum ca “trebuie să îmbunătăţim comunicarea cu toate părţile implicate, mai ales cu beneficiarii”…!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *