Dezbatere „Consolidarea pietei unice si stimularea cresterii economice – progrese, obstacole si prioritati”, 30 oct 2012

Reprezentanta Comisiei Europene are placerea sa va invite la dezbaterea cu titlul „Consolidarea pietei unice si stimularea cresterii economice – progrese, obstacole si prioritati” organizata marti, 30 octombrie 2012, la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania (Str. Vasile Lascar nr. 31), incepand cu ora 10.00.

Implinirea a doua decenii de la crearea pietei unice este un moment pe care Comisia Europeana isi propune sa il aniverseze “intr-o maniera proactiva si dinamica”, asa cum afirma domnul Michel Barnier, comisarul pentru piata interna si servicii, lansand o dezbatere paneuropeana asupra progreselor, obstacolelor si prioritatilor care marcheaza calea catre o mai buna functionare a pietei unice. Prin adoptarea in octombrie 2012 a „Actului privind piata unica II”, Comisia Europeana continua eforturile de implementare, in parteneriat cu statele membre, a unui set complex de initiative si masuri destinate consolidarii unei piete unice integrate in Uniunea Europeana, in vederea valorificarii intregului sau potential de crestere. Noile actiuni se concentreaza asupra a patru catalizatori principali pentru crestere, crearea de locuri de munca si dezvoltarea unui climat de incredere: a) retele integrate, b) mobilitate transfrontaliera pentru cetateni si intreprinderi, c) economia digitala si d) actiuni care sa consolideze coeziunea si sa sporeasca avantajele de care se bucura consumatorii. Care este stadiul implementarii actiunilorcheie propuse de Actul pentru piata unica I si ce perspective ofera adoptarea Actului pentru piata unica II? Cat de eficiente sunt instrumentele existente pentru a asigura o mai buna guvernanta a pietei unice? Cum se reflecta viziunea Comisiei in planul masurilor intreprinse la nivel national? Care este impactul acestor masuri asupra mediului de afaceri din Romania? Acestea sunt numai cateva dintre intrebarile la care vom incerca sa formulam impreuna posibile raspunsuri in cadrul acestei dezbateri.

Doamna Alice Arsinel, director in cadrul Ministerului Afacerilor Europene, domnul Florin Pogonaru, presedintele AOAR, domnul Aurelian Dochia, managing partner Concept si domnul Florin Bonciu, prof. univ. dr, prorector al Universitatii Romano-Americane sunt invitati sa isi prezinte punctele de vedere in cadrul dezbaterii.

Dezbaterea face parte din seria de evenimente lunare “Perspective Europene”, initiata de Reprezentanta Comisiei Europene in 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la prioritatile Uniunii Europene, in stransa legatura cu agenda publica nationala din Romania. In acest cadru sunt invitati sa isi exprime opiniile membri ai Parlamentului European, diplomati, oameni politici, functionari publici, reprezentanti ai societatii civile, parteneri sociali, reprezentanti ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie etc.

Foto: icp.org.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *