In premiera la Iasi, Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara

 

mare_ro

In perioada 26 – 29 septembrie, la Iasi, se desfasoara Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara, care va reuni eminenti profesionisti din urmatoarele domenii: chirurgie cardiovasculara, anestezie, cardiologie, circulatie extracorporeala, medicina de familie si alte domenii conexe chirurgiei cardiovasculare.

Printre problemele dezbatute, amintim: pregatirea operatorie si tratamentul imediat postoperator ale pacientului cu boli cardiovasculare, ale pacientilor operati pe cord deschis si a celor operati cu leziuni vasculare. De asemenea, se vor aborda chirurgia malformatiilor congenitale, a radacinii aortei, coronariana, valvulara, metodele de investigaţii imagistice, invazive si noninvazive ale bolilor cardiovasculare.

Congresul SRCCV 2013 ofera oportunitatea unui schimb de idei inovatoare, de experienta profesionala si stiintifica intre cei mai reputati profesionisti straini si omologii din Romania. Astfel, la Congres vor participa specialisti din Austria, Franta, Marea Britanie, Italia, Rusia, Grecia, Spania, Germania si USA, participarea internationala reprezentand o recunoastere a fortei profesionale si stiintifice a medicilor romani.

Scoala romaneasca de chirurgie cardiovasculara este foarte apreciata la nivel international, atat prin profesionistii descendenti care activeaza in diferite centre de chirurgie cardiovasculara din Europa si alte tari, cat si prin implicarea chirurgilor romani in conducerea forurilor stiintifice si profesionale mondiale. “Avem reprezentanti in toate societatile importante de chirurgie cardio-toracica si vasculara, iar eu personal sunt membru fondator al Euro Asian Bridge of Cardiac Surgery. Lucrarile stiintifice prezentate de medicii romani la congresele internationale sunt foarte bine apreciate, motiv pentru care si medicii straini vin tot mai des la manifestarile stiintifice organizate de Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasculara. Aceasta recunoastere ne onoreaza, dar totodata provoaca si un mare exod de medici chirurgi cardiovasculari tineri catre tarile occidentale unde sunt mai bine apreciati si mai bine remunerati decat in tara. Scoala romaneasca de chirurgie cardiovasculara produce profesionisti de inalta calitate dar, cu parere de rau, societatea actuala romaneasca nu-i apreaciaza la justa lor valoare.”, a declarat Prof. Dr. Grigore Tinica, Presedinte Congres SRCCV 2013.

Evenimentul va fi structurat in conferinte, comunicari orale, prezentari e-postere, simpozioane si are ca obiectiv evidentierea celor mai stringente probleme stiintifice ale chirurgiei cardiovasculare la ora actuala.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *